CHP'li Ateş'ten, TRT yayınlarına tepki

Ankara - CHP Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Ateş, TRT radyosunda yayınlanan "Tarihte Bugün" programında, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümüne ve Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşuna yer verilmemesini eleştirdi.

Ateş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 4 yıl içinde kamu kadrolarının siyasallaştığını; liyakata önem verilmeyerek, kadrolara "yandaşların" yerleştirildiğini öne sürdü.

Bunun son örneğinin TRT yayınlarında yaşandığını ifade eden Ateş, TRT radyosunda her sabah yayınlanan "Tarihte Bugün" programında, Türkiye için iki önemli olaydan söz edilmediğini belirtti.

Reklam
Reklam

Gaziantep'te, 85 yıl önce çok çetin savaşlar olduğunu dile getiren Ateş, 11 ay süren savaş boyunca Gazianteplilerin, dünyanın en donanımlı ordularına karşı silahsız mücadele ettiğini; 20 bin nüfuslu şehrin 7 bine yakın şehit verdiğini ifade etti.

Bugün, "Kurtuluş Savaşı'nın büyük komutanı, Lozan Antlaşmasının mimarı, Türk demokrasi hayatının en önemli ismi" İsmet İnönü'nün ölüm yıldönümü olduğunu
ifade eden Ateş, bu iki olayın da basın-yayın kuruluşlarında günün anlamına uygun olarak işlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bunu, en başta TRT'nin yapması gerektiğini belirten Ateş, "Bu aymazlığın bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bunu telafi etmek için TRT ne yapacak,
merak ediyorum" dedi.