Chp'li Atıcı, 'gezi' Eylemlerinde Ne Kadar Biber Gazı Kullanıldığını Sordu

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerinin başladığı...

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e, İstanbul Taksim Gezi Parkı eylemlerinin başladığı günden bu yana, ülke genelinde ne kadar biber gazı kullanıldığını sordu.

CHP’li Atıcı, Gezi Parkı eylemlerinde kullanılan biber gazı miktarını Meclis’e taşıdı. İçişleri Bakanı Güler’in yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi veren Atıcı, “Gezi Parkı protestocularına 30 Mayıs 2013 tarihinden itibaren biber gazı ile beraber uygulanan orantısız güç ve şiddet nedeniyle Türkiye’nin her tarafında toplumsal destek gösterileri izlenmiştir. Emniyet teşkilatı yöneticileri tarafından polislere biber gazı bombası ve diğer biber gazı şekilleri ile gösterileri dağıtması talimatı verildiği anlaşılmaktadır. Hiç beklenmedik şekilde ortaya çıkan yaygın ve süreklilik arz eden toplumsal olaylarda bu kadar çok biber gazı kullanılabilmesi için, emniyet teşkilatının biber gazı stoklarının hazır olması gerektiği anlaşılmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Bu çerçevede, emniyet güçlerinde ne kadar biber gazı stoku olduğunu soran Atıcı, Bakan Güler’den şu soruları da yanıtlamasını istedi:

“Yerli üretim biber gazı var mıdır? Protestolar uzun sürecek gibi göründüğüne göre ‘isot biberi’nden biber gazı elde edilmesi düşünülmekte midir? Taksim Gezi Parkı’na polisin ilk baskınından 10 Haziran 2013 tarihine kadar geçen sürede hangi şehirde kaç biber gazı bombası kullanılmıştır? Taksim Gezi Parkı’na polisin ilk baskınından 10 Haziran 2013 tarihine kadar geçen sürede kullanılan biber gazı bombası ve diğer biber gazı şekillerinin ülkemize maliyeti ne kadardır?”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: