CHP’li Aygün:Toplu mezar açıldığında, ne çıkacağı bilinmediğinden korkuyorlar

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, toplu mezarda olduğunu savunduğu kardeşinin cenazesinin verilmesi için açlık grevi...

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, toplu mezarda olduğunu savunduğu kardeşinin cenazesinin verilmesi için açlık grevi yapan Hüsnü Yıldız'a destek verdi. Aygün, ''Toplu mezarda yattığını düşündüğü kardeşi Ali Yıldız'ın cenazesini istiyorlar. Cenazenin verilmesi açısından hukuki bir engel yok, ancak sanırım mezar açıldığında ne çıkacağını bilmediklerinden korkuyorlar.'' dedi.
TBMM’de konuya ilişkin basın toplantısı düzenlen Aygün, kardeşinin cenazesinin verilmesi istemiyle açlık grevi yapan Hüsnü Yıldız'ın avukatı Özgür Yılmaz da katıldı. Tunceli'de yaşayan Hüsnü Yıldız'ın annesiyle birlikte 34 gündür açlık grevi yaptığını anlatan Aygün, ''Toplu mezarda yattığını düşündüğü kardeşi Ali Yıldız'ın cenazesini istiyorlar. Cenazenin verilmesi açısından hukuki bir engel yok, ancak sanırım mezar açıldığında ne çıkacağını bilmediklerinden korkuyorlar.'' diye konuştu.
Avukat Yılmaz da Ali Yıldız'ın cenazesine ulaşabilmek için yargı mercilerine başvurduklarını, ancak 'mali külfet' gerekçesiyle kendilerine olumsuz yanıt verildiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz