Chp'li Başkan İçin Karar Cuma Günü Verilecek

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve iki yardımcısının da aralarında bulunduğu 15 kişinin "ihaleye fesat...

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve iki yardımcısının da aralarında bulunduğu 15 kişinin "ihaleye fesat karıştırmak, kamu zararına dolandırıcılık ve rüşvet" suçlamasıyla yargıladıkları davanın karar duruşması 15 Mart’ta yapılacak.

Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde Hakim Necdet Vural Başkanlığında görülen duruşma gecikmeli olarak saat 16.00 sıralarında başladı. 11 sanığın hazır bulunduğu duruşmada daha önce savunması alınmayan sanıklardan Başkan Cemburak Özgenç’in dayısı eski Temizlik İşleri Müdürü Cavit Y. savunmasını yaptı. Cavit Y. ihale komisyonlarında görev aldığını ancak yasalara uygun davrandıklarını belirterek, suçlamaları kabul etmedi.

Reklam
Reklam

Bir önceki duruşmada tanık olarak dinlenmesine karar verilen Başkan Özgenç’in babası Mustafa Özgenç ise sanık olarak yargılananların hepsini tanıdığını ve arkadaşlığı bulunduğunu dile getirerek, “Sanıklardan Bedri G. ile aramızda para alışverişi oldu. Daha önce ticaretle uğraşıyordum. Bedri G. paraya ihtiyacı olduğunu söyleyip borç istedi. 4 bin lira borç verdim, ancak daha sonra borcunu geri ödedi. Para alışverişinin oğlumun Belediye Başkanlığı göreviyle bir ilgili yoktur” dedi.

“YETKİLERİM ALININCA PSİKOLOJİM BOZULDU”

İlk kez mahkeme huzurunda ifadeye çağrılan CHP’li Belediye Meclis Üyesi E.S. ise yeminli olarak alınan ifadesinde şunları söyledi:

“Daha önce Belediye Başkan Yardımcısıydım. İhbarda bulunmadan 2 ay kadar önce yetkilerim alınmıştı. Seçimden sonra 3 meclis üyesinin dönüşümlü olarak belediye başkan yardımcısı olmasına karar verişmişti. Seçimden sonra tekrar göreve getirilmedim. Bir gün büroma Şerafettin L. gelerek ‘Merak etme senin başkan yardımcılığı işini halledeceğiz. Rıfat S.’nin bindiği otomobil benim adıma kayıtlı’ dedi. Benimde daha önce yetkilerimin alınmasından dolayı psikolojim bozuktu, bana karşı yapılanları etik bulmadığım için ihalelerde usulsüzlük olup olmadığını araştırmadan gazetelere demeç verdim. Sanık sandalyesinde oturanlarla bir problemim yok beraber çalışmaya devam ediyoruz.”

Reklam
Reklam

Mahkeme heyeti daha önce duruşmaya katılmayan sanıklardan ilaçlama firması sahibi M.B.’nın da savunmasının alınıp karar verilmesi için davanın 15 Mart Cuma günü sabah 09.30’da görülmesine karar verildi.

Duruşma çıkışına konuşan Başkan Özgenç, “Sanıklardan biri gelmediği için duruşma Cuma gününe ertelendi. Sanığın gelmemesi davayı etkiliyor. Suçsuzluğuna inanıyoruz takdir yüce mahkemenin. İddiaların detayına girmem doğru olmaz takdir mahkemenin. Olaya şuan siyasi bir boyuttan bakmıyoruz. Haklı olduğumuzu masum olduğumuz ispatlayacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: