CHP’li Başkan, Içki Ruhsatı Için Partiye Yardım Adı Altında 10 Bin Lira Almış

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık 1,5 yıllık takibin ardından geçen...

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık 1,5 yıllık takibin ardından geçen pazartesi günü yaptığı operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden, aralarında Karşıyaka Belediyesi’nde daire başkanı olan S.K., eski meclis üyesi M.A. ve restoran sahiplerinin de bulunduğu yedi kişi serbest bırakıldı. Gözaltındaki şüphelilerin sorgusu sürerken suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla aranan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A. ise henüz teslim olmadı. Operasyonla ilgili ilginç ayrıntılar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Polis tarafından her yerde aranan A.A.’nın, Karşıyaka ilçesi Cehar Dudayev Bulvarı’nda yeni açılan bazı restoranların, "Burası ileride İzmir’in Bağdat Caddesi olacak." diyerek ruhsat alması için aracılık ettiği öne sürüldü. Polis, şüpheli A.A.’nın, S.B. isimli kişiden, işyerine içki ruhsatı alabilmesi için CHP’ye para yardımında bulunmasını istediğini belirledi. S.B.'nin işyerini yeni açtığı için elinde para bulunmadığını söylemesi üzerine A.A.’nın ısrar ettiği, bunun üzerine 5’er bin liralık iki çek vermeyi kabul ettiği ve çekleri M.A.’ya verdiği tespit edildi. Parayı A.A.’ya veren S.B.’ye, herhangi bir makbuz verilmediği öğrenildi. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan S.B.’nin, “CHP’liyim, partiye yardım için teklifi kabul ettim. Paranın A.A. ve M.A.’ya gittiğini, partiye gitmediğini şimdi öğrendim. Suç örgütüne herhangi bir yardımda bulunmadığım.” dediği iddia edildi. Gözaltına alınarak serbest bırakılanlar arasındaki Karşıyaka Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü S.K.’nin de ifadesinde, İlçe Başkanı A.A.’nın zaman zaman ruhsat konularında yardımcı olması için kendisine telefon ederek, "Bu gelen partilimiz, yakınımızdır." deyip ilgilenmesini istediğini, ancak kendisinin kanunlar çerçevesinde görevini gerektiği şekilde yaptığını söyleyerek hakkındaki suçlamaları reddettiği öğrenildi. S.K.'nin, “Benim ismimi ve mevkimi kullanmışlar.” şeklinde ifade verdiği belirtildi.

Reklam
Reklam

SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERİNDEN AKRABALARINA SUİKAST PLANI

Elebaşılığını Av. D.A. ve amcası CHP Karşıyaka İlçe Başkanı A.A.’nın yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik soruşturmada polis, teknik takip esnasında aynı aile bireylerinin birbirlerine suikast için hazırlık yaptığını ortaya çıkardı. Ortam dinlemesine takılan konuşmalarda, aile bireylerinin birbirleriyle ilgili planları da deşifre edildi. Halen gözaltında bulunan A.A.’nın, ilk olarak taşımacılık işi yapan üvey kardeşi T.A.’nın, firmasını çete elebaşı olduğu ileri sürülen Av. D.A. ile yaptığı planlar doğrultusunda sahte çek ve senetlerle borçlandırarak ele geçirmek istediği saptandı. T.A.’nın bunun farkına vararak karşı davalar açmasının ardından bu kez de suikast planı yaptıkları ortaya çıktı. Şirket merkezinde polisin yaptığı ortam dinlemesine göre D.A., A.A. ve damadı G.Ö., biraraya gelerek T.A. için suikast planı hazırladı. 20 Nisan 2011 tarihli dinlemeye göre Sahil Güvenlik Komutanlığı personelinin taşınması için yapılacak ihaleye hazırlanan T.A. ve kardeşi M.Ç.’nin, ihale çıkışında öldürülmesi planlandı. Zanlılar arasındaki görüşmelerde de saldırının, İbrahim Tatlıses’e olduğu gibi araba önünden yaklaşılarak yapılması, kargaşa sırasında karısının da öldürülmesinin planlandığı söylendi. A.A.’nın, planın hazırlanması sırasında, “İntikam yemeği kadar tatlı bir yemek yoktur. Ben girerim cezaevine ama bu yemekten bana da tattıracaksınız.” dediği öne sürüldü. Dinlendiklerinden habersiz olan zanlıların planından haberdar olan polisinse ihale günü yoğun güvenlik önlemi aldığı, hattâ olaydan haberi bile olmayan T.A.’nın arabasının önüne ve arkasına eskort polisler verilerek saldırıyı önlediği öğrenildi. Planı yapan zanlılardan G.Ö.’nün, ifadesinde, “Sadece kızgınlıkla söylenen sözler. Kardeşler arasında olur böyle olaylar ancak o saldırı planları hiç hayata geçirilmedi.” dediği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Kendi aile bireylerinden S.K’nin silahla tehdit edildiği ve uyuşturucu sattırılmak istendiği iddialarıyla ilgili olarak akrabalarından şikayetçi olunması üzerine de CHP Karşıyaka İlçe Başkanı olan ve halen aranan A.A.’nın, siyasi baskı yaparak bu kişinin belediyeye iş yapan taşeron firmadaki işinden çıkarılmasını sağladığı da teknik takibe takıldı.

Bu arada Çiğli ilçesi İstasyonaltı Mahallesi 8020 Sokak'ta, 34 yaşındaki Tufan Göloğlu’nun öldürülmesi olayına karışan zanlılardan H.A.’nın suçlanmaması için olayı İ.Ç. ve R.Y.’nin 30 bin lira karşılığında üstlenerek polise teslim olduğu ortaya çıktı. Polisin araştırması sonucunda gerçeğin belirlenmesiyle H.A.’nın da yakalanarak tutuklandığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: