CHP'li Başkan: Toplumu anlamada iki nokta var, biri okullar, diğeri camilerdir

Eskişehir’in CHP’li Merkez Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, toplum önderleriyle bir araya gelerek insanın birbirini...

Eskişehir’in CHP’li Merkez Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, toplum önderleriyle bir araya gelerek insanın birbirini anlaması ve görüş alışverişinde bulunmanın önemli olduğunu söyledi. Ataç, "Bu bağlamda iki kilit nokta vardır. Birisi okullar, diğeri camilerimizdir." dedi.

Başkan Ataç, Mustafa Kemal Paşa Beldeevi’nde, bölgeye yakın mahallelerin muhtarları, okul müdürleri, aile birliği yöneticileri, cami hocaları ile bir araya geldi. Toplantıda belediyenin çalışmalarıyla ilgili katılımcılara bilgi veren Başkan Ataç, “Bu toplantılar bir birimizi anlamamızı ve görüş alış verişinde bulunmamızı sağlıyor.” diye konuştu. Bu tür toplantıların önemine vurgu yapan Ataç da, toplumda iki kilit nokta olduğunu, bunlardan birinin okullar, diğerinin de ibadethanelerimiz olan camiler olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Okul yöneticileri ve cami görevlileri, hizmetlerinden dolayı başkan Ataç’a teşekkür ederek, "İsteklerimiz geri çevrilmedi. Okullarımıza ve camilerimize yaptığınız hizmetlerden çok memnunuz." ifadesini kullandı.Belediye'nin Nisan ayı itibarıyla ekonomik olarak rahatlayacağını, İller Bankası’ndan yapılan yüzde 40’lık kesintinin biteceğini anlatan Başkan Ataç, bu durumun bütçe açısından kendilerini rahatlatacağını belirtti.

Çocuklar için Diş Kliniği, Alzheimer hastaları için de Gündüz Bakım ve Tedavi Merkezi çalışmalarını sürdürdüklerini, engelliler için 120 parselden oluşacak yeni bir Hobi Bahçesini hayata geçireceklerini belirten Ataç, "Mahmut Pehlivan Caddesi’nde Daum Sendromlu çocukların çalıştığı ‘gökkuşağı kafe’yi açtıklarını belirten başkan Ataç, "Yaşlanma hepimiz için olacak. Önemli olan sağlıklı yaşlanmadır. Hepimiz bu yaşlanmayla birlikte Alzheimer olabiliriz. Yine hepimiz engelli olabiliriz. Onun için bu konularda duyarlıyız." şeklinde konuştu.

Kadınlara yönelik olarak kültür gezileri düzenlediklerini anlatan Ataç, Tepebaşı bölgesindeki 18 bin civarında kadının İstanbul, Bursa, Ankara, Konya gibi illere kültür gezisine götürüldüklerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz