CHP'li Batum, Ergenekon tutuklularının yakınlarıyla basın toplantısı yaptı

CHP hukukçu milletvekilleri Ergenekon davası nedeniyle tutuklu bulunan Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın...

CHP hukukçu milletvekilleri Ergenekon davası nedeniyle tutuklu bulunan Mehmet Haberal, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın yakınlarıyla birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Tutuklular konusu, artık salt bir hukuk konusu olmaktan çıkmıştır. Bir ahlak ve vicdan sorunu olmuştur. Bu durum, artık medya için de haber alma ve verme sorunu değil, toplumsal vicdanı yansıtma sorununa dönüşmüştür." dedi.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının ihlal edildiğini ileri süren Batum, şöyle konuştu: "Taksiyle, parasını kendi cebinden ödeyerek mahkemeye giden kişi dahi, kaçma şüphesi var denilerek yıllardır tutuklu bulunmaktadır" diye konuştu. Tutukluluğun ceza haline dönüştürüldüğünü öne süren milletvekili Mehmet Haberal'ın kardeşi Ali Haberal şunları söyledi: Herşeyden önce Mehmet Haberal bir bilim adamıdır ve bilime katkılarıyla ön planda olmuştur. Türkiye'de ilk böbrek naklini ve karaciğer nakillerini kendisi gerçekleştirmiştir. Tıp alanındaki ilk üniversiteyi kurmuştur. Şimdi ise örgüt kuruculuğu ve yöneticiliği ile suçlanmaktadır. Tutukluluk, artık bir ceza halini almıştır ve bu cezayı sadece tutuklular değil, yakınları da yaşamaktadır. Ülkemizin önündeki bu ayıbın kaldırılması ve adil yargılanma istiyoruz."
Toplantıda söz alan Tuncay Özkan'ın kızı Nazlıcan Özkan ise "Bin 155 gün önce babam alındı ve bir yıl önce ilk mahkemesine çıkarıldı. 280 gün önce tecrit hücresine konuldu. Artık babam siyasi veya hukuki bir mücadele içinde değil, bir yaşam mücadelesi içindedir. Alındığında 15 yaşındaydım. Şimdi 19 yaşındayım. Suçlu suçsuz denilmeden ayrı bırakılmak hukuk mudur? Eğer bu hukuksa böyle bir hukuktan utanıyorum." ifadelerini kullandı.
Tutuklu bulunan milletvekili Mustafa Balbay'ın kardeşi Suat Balbay da seçimlerden önce iktidarın millet iradesini dilinden düşürmediğini, ancak sonrasında bu söylemi unuttuğunu iddia ederek, Silivri'de hukukun bittiğini ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz