Chp’li Bayanlardan Yeni Eğitim Sistemine Karşı İmza Kamnpanyası

CHP Didim İlçe Kadın Kolları, 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim öğretim sistemine karşı imza kampanyası...

CHP Didim İlçe Kadın Kolları, 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim öğretim sistemine karşı imza kampanyası düzenledi.

CHP Didim İlçe Kadın Kolları Başkanlığı 4+4+4 olarak bilinen yeni eğitim öğretim sistemine karşı imza kampanyası düzenledi. 12 Eylül Çarşamba günü saat 14:00’de Merkez Camii önünde açılan stantta vatandaşlara yeni eğitim-öğretim sistemi karşı broşür dağıtıldı. İmza kampanyasında CHP Didim Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz ve kadın kolları üyesi bayanlar hazır bulundu.

Vatandaşlar açılan imza kampanyasında büyük ilgi gösterirken halka dağıtılan broşürde “4+4+4=? Mustafa Kemal’in gösterdiği Cumhuriyet için “Fikri hür, vicdani hür nesiller” yetiştirmek yerine AKP’nin istediği “Dindar ve kindar nesiller” projesinin yaşama geçirilmesi için uygulanmaya başlanan zorunlu temek eğitimdeki 4+4+4 uygulaması; Kız çocuklarının eve hapsedecek, Eğitimde fırsat eşitliğini kaldıracak, Eğitim ticarileşmesinin önünü açacak, tüm okullar imam hatipleştirilecek” Çocuklarımızı beş yaşında hedef alan bu tasarıya karşı sessiz kalmayacağız” yazıldığı görüldü.

Reklam
Reklam

Düzenlenen imza kampanyasıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulunan CHP Didim Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz “CHP beş yaş grubu için bir yıllık okul öncesi eğitimin zorunlu olması ve devlet tarafından parasız sağlanması gerektiğini savunmaktadır. Okul öncesi eğitimin zorunlu olması sosyal devlet ilkesi gereği tüm çocukların, özellikle de buna en çok ihtiyaç duyanların bu sistemden ücretsiz olarak yararlanmalarını sağlayacaktır. Ülkemizdeki eğitim kalitesinin yükselmesi ve eğitim sistemindeki eşitsizliklerin azaltılması yolunda atılacak en temel adımlardan biri budur. Bunun yanı sıra 5 yaş altı çocukalr arasında okul öncesi eğitim yaygınlaştırılmalıdır. CHP, fırsat eşitliğinin yoksul aile çocuklarının da okuyabildiği, gelişebildiği, zenginleşebildiği bir Türkiye’nin peşinden koşmaktadır. CHP’nin savunduğu zorunlu ve parasız okul öncesi eğitim ve 1+8+4 sistemi daha eşit daha özgür ve daha aydınlık bir Türkiye içindir. Söz konusu olan basit bir eğitim planlaması sorusu değil,i daha beş yaşındaki çocuklarımızın geleceğidir. CHP çocuklarımızın geleceğini tehdit eden 4+4+4 sistemine karşı çocukları savunmaya, büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Sivil toplum kuruluşlarını, medya dünyasını, toplumun dikkatini bu konuya çekmeye davet ediyoruz. Çocukları 60-66 ay arası olan velileri yazılı başvuru ile 66-72 ay arasında olanları ise sağlık raporu alarak çocuklarını temel eğitim yerine okul öncesi eğitime göndermeyi çağırıyoruz. Zorunlu okul öncesi eğitim hedefinin gerçekleşmesine katkı vererek çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

İmza kampanyasının 15 Eylül Cumartesi günü Pazaryerinde devam edeceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: