Chp'li Baydar Akaryakıttan Alınan Kdv Ve Ötv’yi Sordu

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a akaryakıttan alınan KDV...

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a akaryakıttan alınan KDV ve ÖTV’yi kaldırmayı düşünüp düşünmediklerini sordu.

CHP Aydın Milletvekili Baydar, çiftçiler ile geçimini insan, hayvan ve eşya taşımasından kazanan vatandaşların akaryakıt fiyatlarının yüksek olması ve buna bağlı olarak artan maliyetler karşısında zor günler geçirdiğini belirterek; “Hükümet olarak çiftçileri ve taşıma sektöründe çalışanları rahatlatmak için akaryakıttan alınan KDV ve ÖTV’ yi kaldırmayı düşünmekte misiniz? Ülkemizde bugün itibariyle akaryakıtı KDV’siz ve ÖTV’siz kullanan sektörler var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? KDV ve ÖTV alınmamasının nedeni veya nedenleri nelerdir? İhraç ettiğimiz akaryakıt ürünü bulunmakta mıdır? Varsa ihraç fiyatı nedir?” sorularının Başbakan tarafından cevaplanmasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz