Chp’li Baydar, Bakan Dinçer’in Açıklamalarını Değerlendirdi

CHP Aydın Milletvekili metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in terör olaylarıyla ilgili olarak...

CHP Aydın Milletvekili metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in terör olaylarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “Normal vatandaşlarımızın çoğunluğu bizi destekliyor. Bakın, biz istemiyoruz ama vatandaşlar 60 aylık çocuğunu bile okula göndermekten yana. Eleştirilerin bir kısmı PKK kaynaklı. Çocuklarımızı erken yaşta okula alıp Türkçe öğreteceğiz, onları hayata hazırlayacağız. 'Rapor dahi almayın' diyenler PKK yanlıları” şeklindeki açıklaması değerlendiren Baydar, “Kendilerini ileri demokrasi kahramanları olarak görenlerin düşünce ortamında yapılan tartışmalara bile tahammül edemeyerek; karşı görüşte olanları karalaması yadırganması gereken bir durumdur. Bakanın kendi görüşünü taşımayanlar için ifade ettiği PKK yaftalamasını kendisine iki misli ile iade ediyorum. Komisyonda kanun teklifinin ilk 6 maddesi için 100 saat mesai harcadığımızı ve bir noktada AK Parti’li milletvekili arkadaşlarımız ile uzlaşma sağladığımız anda ustaları tarafından verilen emirle salonu işgal etmelerini ve biz salonda olduğumuz halde tutanaklara yok olarak yazdırdıklarını halkıma hatırlatırım. ‘Başı eğik bir şekilde’ mağdur rolüne bürünerek herkesi karalama ve ‘Ya bendensin ya da değilsin’ yaklaşımında bulunan bakanı edebe davet ediyorum. Kendisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu zaman yaşanan maden faciasından sonra şehit olan madencilerimiz için ‘Güzel öldüler O konuda ben acı çekmediklerini ve fizik olarak da güzel öldüklerini buradan rahatlıkla söyleyebilirim’ açıklamasında bulunan bir kişiye milyonlarca evladımızı teslim etmek akıl işi değildir. Eğitim sistemini terörize ederek biat edecek seçmen yetiştirmek isteyen zihniyete karşı; vatandaşlarımızın bilimsel verilere inanarak direnç göstermeleri gayet doğaldır.İktidar ilk önce biten bir terör örgütünü iktidara geldiği andan itibaren gerçekleştirdiği politikalarla nasıl canlandırdığını, her gün 10’ar 10’ar toprağa düşmeye başlayan şehitlerimizin hesabını versin” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: