Chp'li Baydar Polislerin Teşhir Edilmesini Sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar İçişleri Bakanı'nın cevaplaması istemi...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar İçişleri Bakanı'nın cevaplaması istemi ile TBMM Başkanlığına iki soru önergesi verdi. Bu soru önergelerinden biri son dönemde gündemde olan Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşanılan ve tepkilere neden olan Polisin teşhir edilmesi olayı ile ilgili oldu.

Dörtyol İlçe Emniyet Müdürünün gerçekleştirmiş olduğu uygulama sonucunda Hatay İl Emniyet Müdür Yardımcılığı görevine getirildiğini belirten CHP Aydın Milletvekili Baydar, İçişleri Bakanına “Polis camiası tarafından büyük bir tepkiyle karşılanan bu olay neticesinde Emniyet Müdürü’nün terfi ettirilmesi, sizin de beyan ettiğiniz üzere “Olur, geniş açıdan bakın. Çözeriz, çözülür. Başka sıkıntı olmasın” düşüncesinin etkisinde mi gerçekleştirilmiştir? Başbakan Yardımcısı Sn. Bülent ARINÇ tarafından ise bu olayın sorumlusu olan Emniyet Müdürünü “işgüzar, beceriksiz” olarak tanımlaması karşısında Emniyet Müdürünün atamasının durdurulmasını nasıl değerlendirmektesiniz?” sorularını yöneltti. CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ayrıca “İşgüzar ve beceriksiz” olarak nitelendirilen bir emniyet mensubu bu zamana kadar Emniyet Müdürlüğü görevini nasıl devam ettirebildiğini ve de emniyet teşkilatındaki atamalara İçişleri Bakanlığı mı yoksa Başbakan Yardımcılarının mı karar verdiğini sordu.

Reklam
Reklam

“SURİYE’DE KİMLE MUHATTAPLAR”

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar tarafından sunulan bir başka soru önergesinin konusunu ise Suriye ile yaşanmakta olan sınır güvenliği oluşturdu. Baydar, Türkiye Suriye sınırında görevli olan İl ve İlçe mülki amirlerin Suriye tarafındaki muhataplarının kimler olduğunu sorduğu önergesinde, Suriye’de şu anda görev yapan idarecilerin asıl mesleklerinin ne olduğunun da cevaplanmasını istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: