Chp'li Baydar'dan Bakan Davutoğlu'na 4 Soru Önergesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle dört ayrı soru önergesi verdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması için Suriyeli mültecilere harçlık verilmesi ve Suriye’de 6 kentin PKK’nın uzantısı PYD (Demokratik Birlik Partisi) tarafından ele geçirilmesi ile ilgili soru önergeleri veren Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar; bu kez yine Suriye konulu 4 soru önergesi daha sundu.

Suriye’den kaçarak ülkeye sığınan mültecilerin istihdam edileceği yönünde açıklamalar yapılması, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’ün BBC’de yayınlanan bir programda ülkemizin şiddeti tercih etmemiş muhalif grupları desteklediğini açıklaması, Gaziantep’in İslâhiye ilçesinde Suriyelilerin bulunduğu mülteci kampında mülteciler tarafından Türk Bayrağının indirilmesi ve kendi bayrakları asılması, Suriye’deki karşıklık nedeni ile 19 Türk tırının yağmalanması CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın son verdiği 4 önergenin konuları oldu.

Reklam
Reklam

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan; Mültecilere istihdam olanaklarının sağlanması “Komşu ülkelerle sıfır sorun” politikasının bir gereği midir?, Suriyeli mültecilerin bulunduğu il genelinde İŞ-KUR’a kayıtlı olan işsiz sayılarının vasıflı ve vasıfsız olarak dağılımları nedir?, Ülkemizin desteklemiş olduğu “Şiddeti tercih etmemiş muhalif gruplar” hangileridir?, Suriye dışında hangi ülkelerde “Şiddete tercih etmemiş muhalif grupları” desteklemekteyiz?, Komşu bir ülkede muhalifleri desteklemek devlet mi yoksa hükümet politikamız mıdır?, İslâhiye ilçesindeki mülteci kampı Suriye sınırları içerisinde midir?, Suriye sınırları içerisinde değilse şanlı bayrağımız nasıl indirilmiştir?, Komşularla sıfır sorun politikanızın içerisinde şanlı bayrağımızın kendi sınırlarımız içerisinde indirilmesi de bulunmakta mıdır?, Emniyet güçlerinin bir zafiyeti söz konusu mudur?, Emniyet güçlerine mültecilere karşı herhangi bir müdahalede bulunulmaması konusunda bakanlığınızca bir talepte bulunulmuş mudur?, Suriyeli muhaliflere vermiş olduğunuz destek karşısında yine Suriyeli muhaliflerce Türk TIR’larının yakılmasını nasıl değerlendirmektesiniz?” sorularına yanıt vermesini istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: