Chp’li Baydar’dan Bitlis İle İlgili İki Soru Önergesi

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’nın yanıtlaması istemi ile...

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan ve Ulaştırma Bakanı’nın yanıtlaması istemi ile iki yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

Milletvekili Baydar, Başbakanın cevaplaması istemiyle sunmuş olduğu yazılı soru önergesinde, Bitlis’in Tatvan İlçesinde bulunan bir arazi ile ilgili olarak kamuoyunda çeşitli iddiaların tartışıldığını belirterek; “Tatvan İlçesinde bulunan Devlet Demiryolları lojmanları önündeki arazinin mülkiyeti kime aittir? Bu arazi kiralanmış mıdır? Hangi kişi veya kurumlara kiralanmıştır? Kiralanma gerekçesi nedir? Arazi ne kadara ve kaç yıllığına kiralanmıştır?” sorularına cevap verilmesini istedi.

Reklam
Reklam

Ulaştırma Bakanına yöneltmiş olduğu soru önergesinde ise Bitlis İlinde karayolu çalışmalarının devam ettiğini belirterek bu konu hakkında “Bitlis de devam etmekte olan karayolu çalışmalarının uzunluğu ne kadardır? Bu çalışmalar için 2002 yılından itibaren gerçekleştirilen ödemelerin tutarının yıllara göre dağılımı nasıldır? 2002-2012 yılları arasında gerçekleştirilen yol çalışmalarını alan firmalar hangileridir?” sorularına cevap verilmesini istedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: