Chp'li Baydar’dan İki Yeni Soru Önergesi

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlaması istemiyle...

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlaması istemiyle iki ayrı yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

TMSF Skandalı ile ilgili olarak Başbakan'dan sorusunu cevaplamasını isteyen Baydar'ın verdiği soru önergesi şöyle: "MİT yasasında gerçekleştirilen değişiklikler gibi TMSF için de yasa değişikliği yaparak görevlileri korumayı düşünüyor musunuz? Raporda açıklanan 2 bin 600 dolarlık SPA “bakımının” içeriğini neler oluşturmaktadır? Zimmete konu olan miktar hangi el konulan şirket veya şirketlerden kullanılmıştır? 2002-2012 yılları arasında 'Zimmet' suçunu işlediği kesinleşerek ceza alan kamu görevlilerin sayılarının yıllara göre dağılımı ile toplam zimmet miktarı nedir? Sizin de hakkınızda açılmış olan 'Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, evrakta sahtecilik ve cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak' suçlarını içeren dava veya davalar bulunmakta mıdır? Bu davaların sonuçlanabilmesi için dokunulmazlığınızın kaldırılması konusunda bir talebiniz olmuş mudur?”

Reklam
Reklam

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, ikinci soru önergesinde ise şu ifadeleri kullandı: “Suriye’de kurulması muhtemel sözde bir Kürt Devleti’nin oluşumuna izin vermek de görevleriniz arasında mıdır? BOP Eş başkanlığınızı Mesut Barzani ile de paylaşacak mısınız? Dışişleri Bakanınızın sözde bir Kürt Devleti’nin kurulması çalışmalarındaki rolü nedir?”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz