Chp’li Baydar’dan İki Yeni Soru Önergesi

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemi ile...

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemi ile TBMM Başkanlığına iki yazılı soru önergesi sundu.

CHP’li Baydar, önergelerin ilkinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in almış olduğu TSK Üstün Cesaret ve Feragat, TSK Üstün Hizmet ve TSK Şeref Madalyalarının verilme gerekçelerini, verilme zamanları ile madalyaları veren kişileri sordu.

Baydar; ikinci soru önergesinde ise Ermenistan TIR’larının Trabzon Limanı üzerinden Türkiye’yi geçiş güzergâhı olarak kullanma izni verildiği yönündeki iddiaları sordu. Bayadar; “Ermeni TIR’larına geçiş izni verildiği doğru mudur, bu izin ne zaman verilmiştir, bu iznin verilme nedeni veya nedenleri ile Ermenistan’a uygulanmakta olan ambargo var mıdır?” sorularının Başbakan Erdoğan tarafından yanıtlamasını istedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz