Chp’li Baydar’ın “savaş Uçağımız Nasıl Düştü?” Soru Önergesi

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine cevapta savaş uçağının...

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine cevapta savaş uçağının başka bir devlet tarafından düşürüldüğünün belirtildiğini ancak uçağın nasıl düştüğünün de açıklanması gerektiğini söyledi.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Genelkurmay Başkanlığı tarafından daha önce yapılmış olan açıklamalarda “Suriye tarafından düşürülen veya düşürüldüğü iddia edilen” şeklinde ifadelerde bulunulduğunu hatırlatarak, savaş uçağının nasıl düştüğünü tekrar sorduğunu belirtti. Baydar, Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında “Başka bir devlet tarafından düşürüldüğü” teyit edilirken, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasında “Suriye tarafından düşürüldüğü iddia edilen” ifadesinin yer aldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Baydar, Başbakan’ın kamuoyuna, savaş uçağının nasıl düştüğünün ve hükümet olarak ne yapacaklarını açıkça açıklaması gerektiğini ifade etti. Baydar, savaş uçağının bir devlet tarafından düşürüldüğünün kesinleştiğini fakat bu devletin kim olduğunun Başbakan tarafından Türk ulusuna açıklanması gerektiğini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: