CHP'li Bayır: Kocaoğlu'nun Bornova'sında daha büyük farkla kazanmalıydık

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ilçesi Bornova'da AK...

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ilçesi Bornova'da AK Parti ile aralarındaki oy farkının daha fazla olmamasına üzüldüğünü söyledi. Karabağlar'daki seçim sonuçlarını da yorumlayan Bayır, "Beklediğim bir sonuçtu. Bundan 1,5 ay önce anket sonucu açıklamıştım. Gidip uyardım. 'Sizinle ilgili sıkıntı var, dikkat edin' dedim ama arkadaşlar dikkate almadı. Bayındır'da CHP'nin birinci çıkmasına şaşırdım. Aziz Kocaoğlu'nun Bornovası'nda daha büyük farkla kazanmalıydık." dedi.
CHP İzmir İl Teşkilatı'nda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesi gelip miting yaptığı Ödemiş, Kemalpaşa, Bergama'da AK Parti'nin birinci, CHP'nin ikinci parti çıkmasının şoku yaşanıyor. Bu durumu değerlendiren CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, "Kendimize bir ödev çıkarmalıyız. Aday listelerimizde Bergama'dan kimse olmaması, Ödemiş'te geçmiş dönemde belediye başkanlığı yapmış bir arkadaşımız olmaması bir miktar durdurmuş olabilir. Kemalpaşa'nın kendi adayı yoktu. Bu üç kırsal kesimdeki insanlar metropoldeki gibi oy vermiyor. Oradaki insanlar kendi içlerinden birilerini görmek istiyor. Tarım politikaları ile ilgili söylemlerimizde herhalde AK Parti'nin proje ve vaatleri bizden daha önde olabilir diye düşünüyorum. Bunu sorgulamamız, özeleştiri yapmamız lazım." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz