Chp’Li Bircan, Bakan Yıldız’A, Saros’Taki Taş Ocaklarını Sordu

Ünsal YÜCEL/KEŞAN Taş ocaklarının Edirne’de de sürekli olarak açılmaya, ruhsatlandırılmaya ve doğayı tahrip etmeye devam ettiğini ifade eden Bircan, "Bugüne

Ünsal YÜCEL/KEŞAN Taş ocaklarının Edirne’de de sürekli olarak açılmaya, ruhsatlandırılmaya ve doğayı tahrip etmeye devam ettiğini ifade eden Bircan, "Bugüne kadar sürekli olarak bu ocakların doğaya vermiş oldukları zararların birçok uzman tarafından gündeme getirilmesine, kapatılması gerektiklerini vurgulamasına rağmen bakanlığın ruhsatlandırma işlemleri devam etmektedir" dedi.
Erdin Bircan, yazılı önergede taş ocaklarıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a şu soruları yöneltti:
"Edirne’nin tamamında toplam kaç taş ve maden ocağı faaliyet göstermektedir? Kaç maden ve taş ocağı ruhsat için beklemektedir? Bu ocaklar ne zaman, hangi kriterlere göre denetlenmiştir? Denetlenen ocakların toplam ocaklara oranı nedir? Denetlenen ocakların kaçı şikayet sonucu denetlenmiştir? Bakanlığınızın ocakların denetlenmesi ile ilgili rutin bir programı var mıdır? İşçi sağlığı açısından sakıncalı kaç ocak tespit edilmiştir?"

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: