Chp’li Çanakkale Belediyesi, Ak Parti'nin Kordon'da İftarından Rahatsız

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “İstanbul Komşularıyla Güzel” sloganıyla Çanakkale kordon boyunda düzenlediği iftar yemeği,...

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın “İstanbul Komşularıyla Güzel” sloganıyla Çanakkale kordon boyunda düzenlediği iftar yemeği, krize neden oldu. Kendileri izin vermediği halde AK Parti’nin valilikten ‘olur’ aldığını söyleyen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Çanakkale’de böyle olayları bugüne kadar hiç yaşamadık. Hiç böyle şeylere alışkın değiliz” dedi.

AK Parti İstanbul ve Çanakkale İl başkanlıklarının 27 Temmuz günü Çanakkale kordon boyunda “İstanbul Komşularıyla Güzel” projesi kapsamında düzenlediği iftar yemeği, tartışmalara neden oldu. Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan, sürecin AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın 16 Temmuz tarihinde belediyeye gönderdiği Ramazan ayında düzenleyecekleri iftar yemekleriyle ilgili gerekli izinlerin verilmesine ilişkin dilekçeyle başladığını söyledi. Barbaros ve Cevatpaşa mahalleleri için istenilen izinleri verdiklerini, Cumhuriyet Meydanı için gelen talebi ise reddettiklerini söyleyen Gökhan, “AK Parti, Barbaros ve Cevatpaşa mahallelerinde belirtilen yerlerde iftar yemeklerini verdi. Biz de iftarlardan sonra gerekli temizlikleri yaptık. 27 Temmuz’da Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlemeyi düşündükleri, ancak izin vermediğimiz iftar yemeği için 27 Temmuz tarihinde öğleden sonra saat 15.02’de Vilayetten Vali Yardımcısı Hüseyin Kulözü imzalı bir yazı geldi. Bu yazıda, AK Parti İl Başkanlığı’nın 26 Temmuz tarihli dilekçede belirtilen 27 Temmuz tarihinde kordon boyunda iftar yemeği düzenlenmesi talebinin Valilikçe uygun görüldüğü yazıyordu. Yani bizden hiçbir şekilde izin talebi olmayan kordon boyunda iftar yemeği için Valilikten izin almışlar. Aynı gün yarım saat sonra ben bir yazı gönderdim. Dedim ki; ‘AK Parti İl Başkanlığı tarafından verilecek olan ve makamınızca da uygun bulunan programla ilgili organizasyonun yeni düzenlenmiş kordonumuza fiziki hiçbir zarar vermemesi, yüksek tonajlı araçların kesinlikle yürüyüş alanında bulundurulmaması, masa düzeninin kent halkının yürüyüş ve gezinti özgürlüğünü kısıtlamaması hususunda gereğinin yapılmasını, ayrıca organizasyon itibariyle gerçekleşecek görsel, çevresel kirlilikten, yaşanacak trafik yoğunluğundan sorumluluk almayacağımızı bilgilerinize arz ederim’ şeklindeki yazıyı yolladım. O akşam 4-5 TIR yeni yapılan gezinti alanının üzerine çıkıp malzemeleri indirmeye başladılar. Biz belediye zabıtası kanalıyla müdahale ettik. Polis de müdahale etti. Sayın Vali de bu konuda talimat vermiş ve TIR’lar indi. Sonra iftar programı yapıldı. Ben ve eşim eve giderken her yerin pislik içinde olduğu manzarayı gördüm. Ben partililere, ‘çöplerinizi toplayıp poşetlere koyun, çöp arabası gelip alacak’ dedim. Sonra baktık, yarı şov, yarı sinirlilik ve yarı mecburiyetle o alanı temizlediler. Sonra da Eceabat Belediyesi’nden araç çağırıp, çöpleri götürmüşler. Şimdi Çanakkale Belediyesi’nin izin vermediği bir alandı, bu kentin parti temsilciliğinin dışında İstanbul’dan gelen partililerin finanse ettiği ve bir organizatörün yaptığı bir eylem içerisindeki tüm temizliği onlar yapmalıdır. Çünkü ben izin verdiğim iftar yemeklerinde gerekli düzeni sağladım ve temizliği yaptım. Ama benim iznim olmadığı ve uygun bulmadığımız bir yerde yapılan iftarın gereğini tabi ki kendileri yapacaktır. Sonunda AK Partililer'in bu anlamsız tepkilerinde ne kadar haksız olduğu ortaya çıktı” dedi.

Reklam
Reklam

Başkan Gökhan, “Çanakkale’de böyle olayları bugüne kadar hiç yaşamadık. Hiç böyle şeylere alışkın değiliz. Biz de mahalle aralarında iftarlar veriyoruz. Parti bayrağını bırakın bir tek belediye bayrağı göremezsiniz. Çünkü iftarlarda sadece Allah’ın ve dinin sembolleri olur. Partilerin ve kurumların sembolleri olmaz. İftarlar şov yeri değildir” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: