CHP’li Cihaner’den ODTÜ’de Olay Çıkaran Öğrencilere Destek

Başbakan Erdoğan’ın iki gündür eleştirdiği ODTÜ’lü öğrencilerin protestosuna CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’den destek geldi....

Başbakan Erdoğan’ın iki gündür eleştirdiği ODTÜ’lü öğrencilerin protestosuna CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’den destek geldi. Eskişehir’de katıldığı bir panelde ODTÜ’lü öğrencilere selam gönderen Cihaner, “Dün ODTÜ’de sadece öğrenciler değil, üniversite çalışanları, öğretim üyeleri artık korku toplumuna teslim olmayacaklarını ilan ettiler. Bu belki de üniversitelerin dirilişinin sinyalleridir.” ifadelerini kullandı.

Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi dolayısıyla ODTÜ yerleşkesindeki TÜBİTAK Uzay'da düzenlenecek programa katılacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etmişti. Olaylar sonrası katıldığı bir televizyon programında ve DEİK Genel Kurulu'nda ODTÜ'deki olayları eleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kimse, bunlar nasıl öğrenci demiyor. İlk defa uzaya uydu gönderiyorum. Eğer sen kaliteli öğrenciler yetiştirdiysen, yönetim biz bu heyecanı yaşamak istiyoruz. Hepsi toplanıyorlar, lastik yakmak falan. Böyle bir protestoya engel olamazmışız. Kusura bakmayın, biz de öğrencilik yaptık, taşla sopayla öğrencilik yapmadık. Biz hayırlı bir gençlik olarak yetiştik.” demişti.

Reklam
Reklam

Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde Sosyal Demokrasi Derneği ve Memleket Sevdalıları Derneği'nin düzenlemiş olduğu ‘Türkiye Nereye giriyor?’ konulu konferansta konuşan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, ODTÜ’de olay çıkartan öğrencilere destek verdi. Güvenlik kaygısının oluştuğu bir toplumun oluşturulmak istendiğini iddia eden Cihaner, yaşanan süreci korku filmi olarak niteledi. ODTÜ’de yaşanan olayların üniversitelerde başlayacak bir dirilişin sinyali olarak gördüklerini aktaran CHP’li Cihaner, “O kadar umutsuz olmaya gerek yok. Korku duvarı aşıldıktan sonra toplumun örgütlü gücünün karşısında hiçbir organize yapı duramaz. Nitekim, bunun işaretlerini Türkiye’de görmeye başladık. 29 Ekim’de meydanları dolduran halk korkmadı. Eskişehir bir üniversite kenti olduğu için buradan selam ve dayanışmalarımızı gönderelim. Dün ODTÜ’de sadece öğrenciler değil, üniversite çalışanları, öğretim üyeleri artık korku toplumuna teslim olmayacaklarını ilan ettiler. Bu belki de üniversitelerin dirilişinin sinyalleridir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Salonu dolduran Memleket Sevdalıları ve Sosyal Demokrasi Derneği üyeleri de Cihaner’in konuşmasına alkışlarla destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz