Chp'li Çıray'dan, Hükümetin Sağlık Politikasına Eleştiri

Sağlık sektörünün AK Parti tarafından kuşatıldığını savunan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, iktidarın hastanelerde...

Sağlık sektörünün AK Parti tarafından kuşatıldığını savunan CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, iktidarın hastanelerde amansız bir kadrolaşma yarışı yürüttüğünü söyledi.

AK Parti iktidarının Türkiye’yi tek partili baskıcı bir tutumla yönetmeye çalıştığını öne süren CHP İzmir Milletvekili Çıray, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin sağlık politikalarını eleştirdi. “Sağlıkta Reform safsataları" ile vatandaşla sağlık personelinin birbirine düşürüldüğünü iddia eden Çıray, katkı payı uygulaması ile de vatandaşa “katkı payı ödeyemezsen öl” dendiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Aytun Çıray, “İktidar iflas eden sağlık politikaları nedeniyle gözünü vatandaşın cebine dikti, katkı payı uygulamasını getirdi. CHP olarak biz, zaten verdikleri prim ve vergilerle genel sağlık sigortası hakkına sahip olan vatandaşlarımızdan alınan bu katkı paylarının Anayasa'ya aykırılığını savunarak Anayasa Mahkemesi'ne iptal istemi ile dava açmıştık. Ancak son kararları ile adeta AKP'nin yan kuruluşuymuş intiba yaratan Anayasa Mahkemesi, ne yazık ki CHP'nin bu istemini reddetmiştir. Artık vatandaşlarımız ‘Katkı payı ödeyemezsen öl’ noktasına getirilmiştir” diye konuştu.

“BAŞHEKİMLER GÖREVDEN ALINIYOR, YANDAŞLAR ATANIYOR”

Vatandaşlar gibi sağlık personelinin de zor günler geçirdiğini ifade eden Milletvekili Çıray, hastanelerde iktidar kadrolaşması olduğunu ileri sürdü. Çıray, “Sağlık sektörü Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşamaktadır. Sağlık personelinin gelecek güvenceleri ve emeklilik hayalleri çıkartılan bir kanun hükmünde kararname ile kaf dağının ardındadır. Hastanelerde eşi benzeri görülmemiş bir personel kıyımı aralıksız sürmektedir İktidar kendinden olmayanın yerine yandaşlarını atamaktadır. Bu çerçevede 900’e yakın hastane Kamu Hastane Birlikleri bünyesine dahil edilmiş ve birçok başhekim görevinden alınmıştır. Rakamlar ürkütücüdür. Örneğin İzmir'de 26 hastaneden yaklaşık 20'si, İstanbul’da ise 62 hastaneden 42'sinin başhekimi görevinden alınarak yerlerine AK Parti yandaşları atanmıştır. Yine İstanbul'daki hastanelerde görev yapan 600 civarındaki hastane yöneticisinden çok azı görevinde kalabilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

"BAKANLIK, PERSONELİNİ TEHDİT EDİYOR"

AK Parti’nin 10 bini aşkın memuru işten atmakla tehdit ettiğini söyleyen Çıray, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki zorunlu sözleşme uygulamasına dikkat çekti. Memurlara o sözleşmeyi imzalamayın çağrısı yapan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, şöyle devam etti: “Türk sağlık sektörünü bitiren Recep Akdağ, şimdi de personelini tehdit ediyor. Bakanlık, 10 bini aşkın personeli sözleşme imzalamaya zorluyor. Üstelik bu sözleşmelerle birlikte personelden ‘Ailevi sebeplerden dolayı görevimden istifa ediyorum. Tazminat istemiyorum’ diye yazan istifa mektubu alınıyor. Ömrümü sağlık sektörüne adamış biri olarak mesai arkadaşlarımı uyarıyorum; attığınız bu imzalarla, 657 sayılı devlet memurları kanunu ile elde ettiğiniz tüm güvencelerden vazgeçmiş oluyorsunuz. Geçmişte bazı meslektaşlarınızın düştüğü hataya düşerseniz eğer, ileride bu iktidar sizi kapının önüne koyarsa son pişmanlık fayda etmez. O kağıt parçalarını asla imzalamayın.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz