CHP'li Develi: Yanlış Tarım Politikaları Çiftçiyi Perişan Etti

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Turgay Develi, Mayıs ayı ortalarında çiftçi, köylü ve tarımla uğraşan...

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Turgay Develi, Mayıs ayı ortalarında çiftçi, köylü ve tarımla uğraşan kesimin sorunlarının anlatıldığı ve çözüm yollarının aranacağı geniş katılımlı toplantı yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Milletvekili Turgay Develi, Seyhan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Girmen’i ziyaret etti. Yüreğir İlçe Başkanı Turgut Üstün ile birlikte yaptığı ziyarette çiftçilerin sorunlarını dinleyen Develi; Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam bölgesindeki çiftçileri yapılacak toplantıya davet etti.
Ziraat Odası Başkanı Girmen çitçilerin, köylülerin ve tarımla uğraşan kesimin zor şartlar altında çalıştığını belirtti. Girmen, “Adana’da tarımın her çeşidi ile uğraşan köylülerimiz çok zor durumda. Hükümet gereken desteklemeyi yapmıyor. Çiftçimiz bankalardan aldıkları kredilerle işlerini çevirmeye çalışıyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Milletvekili Develi, Mayıs ayında yapmayı düşündükleri toplantıda; çiftçi, köylü ve tarımla uğraşan kesimin sorunlarını dinlemek ve nasıl bir çözüm bulunacağına dair bilgiler almak istediklerini aktardı. Ayrıca çiftçilerin CHP’den beklentilerini de öğreneceklerini dile getiren Develi, “CHP olarak çiftçilerimizle yeniden birleşmeyi amaçlıyoruz. Yapılacak toplantıya genel başkan yardımcımız da katılacak ve hazırlanacak olan rapor çerçevesinde partimizin tarım politikaları yeniden gözden geçirilecek.” diye konuştu. Çiftçilerin AK Parti’nin uyguladığı yanlış tarım politikaları nedeniyle evlerinin yolunu şaşırdığına dikkat çeken Develi, “Tarımda yaşanan sıkıntılar çiftçilerimizi tam anlamıyla yokluğa itmiş durumunda. CHP olarak bu yapacağımız toplantı sonucunda partimizin tarım politikalarına ışık tutacağına inanıyorum. Her zaman olduğu gibi bu günde CHP olarak çiftçimizin, köylümüzün ve tarımla uğraşan her kesin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz