Chp’li Ekşi’den Başbakan'a Fiskobirlik Önergesi

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fiskobirlik'le ilgili cevaplaması için TBMM'ye soru...

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fiskobirlik'le ilgili cevaplaması için TBMM'ye soru önergesi verdi.

Son yıllarda ekonomik sorunları, işçi çıkarmaları, fındık üreticisine olan borçları sebebiyle sık sık gündeme gelen ve fındık sektörünün en problemli kuruluşları arasında gösterilen Fiskobirlik için CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’dan sonra CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi de Başbakan’a soru önergesi verdi. Ekşi, önergesinde şu sorulara yer verdi:

Reklam
Reklam

“Fiskobirliğin halen kaç üreticiye toplam kaç Türk Lirası borcu vardır? Fiskobirliğin üreticiye ödenmemiş borçlarından en eski tarihlisi kaç yılına aittir ve toplam kaç liradır? Fiskobirlik'te halen çalışan 'yönetici' sayısı nedir? 'Yönetici' sıfatı olmaksızın çalışanların sayısı nedir? Fiskobirlik çalışanlarının 2006 yılındaki sayısı ne idi, 2012 Temmuz başı itibariyle nedir? Fiskobirlik Genel Müdürü'ne ve Yönetim Kurulu üyelerine 2011 ve 2012 yılları itibariyle maaş ve diğer isimler altında yapılan aylık ödeme miktarları nedir? Bunun dışında (prim, ikramiye vb. adlar altında) yapılan ödeme var mıdır? Varsa yılda kaç kere yapılmaktadır? Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyelerine yapılan ödemeler hiç aksamış mıdır? Kaç personelin maaşı kaç aydan beri ödenmemiş durumdadır? Fiskobirlik çalışanlarının aylıklarının bazen 3 bazen 6 ay geciktirilerek ödendiği doğru mudur? Kurumun halen çalışanlarına toplam borcu nedir? Yönetilenlerin Yönetiminin mevcut personeli tazminatsız tasfiye etmek amacıyla gidemeyecekleri bölgelere tayin ettiği doğru mudur? Bu tür tayinlerin ‘iş ahlakı’ ve ‘kurumun saygınlığı’ ile bağdaştırılması mümkün müdür? Hükümetinizin amacı, 1938’de kurulan ve üreticiyi tefecilerle insafsız tüccara karşı koruyan FİSKOBİRLİK’i tekrar onların eline teslim etmek midir?”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz