CHP'li Erdemir: Üniversitelerin Meclis'teki sesi olacağım

CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, Meclis’te üniversitelerin sesi olmak ve işbirliğini artırmak için...

CHP Bursa Milletvekili Doç. Dr. Aykan Erdemir, Meclis’te üniversitelerin sesi olmak ve işbirliğini artırmak için çalıştığını söyledi.
Aykan Erdemir, Bursa’nın ikinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Erdemir, Bursa’nın mevcut imkânlarıyla dünya şehri olabileceğini ancak bunun yüzünü dünyaya açmasıyla gerçekleşebileceğini söyledi.
ODTÜ’de 6 yıl boyunca Sosyal Bilimler Enstitüsü müdür yardımcılığı görevinden bulunduğunu hatırlatan Erdemir, başta sosyal bilimler alanında olmak üzere desteğe ihtiyaç duyulan tüm konularda BTÜ ile işbirliği içinde olacağını belirtti.
Erdemir’i ağırlayan Rektör Prof. Dr. Ali Sürmen, bir süre önce başlattıkları ‘arama toplantıları’na dikkat çekerken, “Bu güne kadar gerçekleştirdiğimiz arama toplantıları gösteriyor ki, bizim tek eksiğimiz iletişim. İletişim eksikliğinin doğurmuş olduğu güven eksikliği ise üniversite-sanayi işbirliği için bir diğer engel olarak karşımıza çıktı.” dedi.
Bugüne kadar 5 arama toplantısı yaptıklarına dikkat çeken Sürmen, 5 toplantı daha yapacaklarını bildirdi.

Reklam
Reklam

“BU KADROLARA GÜVENİN”
Bu güne kadar güven eksikliğinden kaynaklanan irtibat kopukluğunun sonuçlarının yerelde yapılan projelerde hissedildiğini söyleyen Rektör Sürmen, şunları kaydetti: “Üniversitelerle mevcut olan güven eksikliği yerel bazda çözülebilecek projelere dahi yansırken, yöneticilerimiz çözümü hep başka yerlerde arar hale geldiler. Bu güven eksikliğinin giderilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Umarız ki yöneticilerimizi bundan sonraki projelerde ilk olarak yerelde çözüm arayışında olurlar. Bilmeliyiz ki, bu kadrolar bu çalışmaların üstesinden gelebilir.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz