CHP’li Erdemir'den Simpsonlar Adlı Çizgi Filme Verilen Para Cezasına Tepki

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, toplumun maddi ve manevi değerlerine aykırı olması nedeniyle RTÜK tarafından...

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, toplumun maddi ve manevi değerlerine aykırı olması nedeniyle RTÜK tarafından Simpsonlar adlı çizgi film ile ilgili verilen para cezasına tepki gösterdi.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Oğuz Kaplangı isimli bir vatandaş ile Meclis’te RTÜK’ün, Simpsonlar adlı çizgi film için verdiği idari para cezası hakkında basın toplantısı düzenledi. Üst Kurul’un kendisini engizisyon mahkemesi yerine koyduğunu ileri süren Erdemir, “Kendini engizisyon mahkemesi sanan RTÜK’ün bir an önce logosunun değiştirilmesini öneriyorum." dedi. Engizisyon mahkemelerinin sembolü ile RTÜK’ün adını birleştirdiği bir resmi basın mensuplarına gösteren Erdemir, “Davut Dursun’un, engizisyonun ruhunu en iyi yansıtan bir tasarım geliştirebileceğine kuşkum yok.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Erdemir, daha sonra, çizgi film karakteri Homer Simpson’un resminin bulunduğu sarı tişört giyen Oğuz Kaplangı’ya, “Sizce Homer Simpson olsaydı böyle bir duruma nasıl tepki gösterirdi?” diye sordu. Kaplangı ise “Doh” diyerek cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: