Chp'li Erdoğan Toprak: “suriye Politikasının Faturası Zamlarla Çıkıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Hükümetin Suriye politikasının faturası zamlarla çıkıyor"...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, "Hükümetin Suriye politikasının faturası zamlarla çıkıyor" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak öncülüğündeki parti heyeti İstanbul’da Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (USİAD) ziyaret etti. Ziyarette konuşan Toprak hükümetin Suriye politikasını eleştirdi.

CHP olarak uzun süreden beri iş dünyasını dolaştıklarını belirten Toprak “Amacımız CHP’nin bakış açısını iş dünyasına aktarmak” dedi.

Suriye’de yaşanan olayın iş dünyasını olumsuz yönde etkilediğini belirten Toprak “Zamlarla birlikte Türk halkına fatura çıkmaya başladı. Türkiye eğer bu kadar Suriye politikasına angaje olmasaydı, Türk halkı belki bu kadar zamların faturasını ödemeyecekti. Türk iş dünyası Suriye’de olan olaylardan kaygılı. Birileri bizi savaşın içerisine çekmeye çalışıyor. En son yurtdışından gelen önemli zatlar, CIA Başkanı ABD’deki diğer üst düzey görevliler, Türkiye’yi bu bataklığın içerisine çekmeye çalışıyorlar. CIA Başkanı Kandil’i biz çözeriz, Suriye’yi siz çözün dedi mi? Suriye politikasına karşın terör, bir değiş tokuş mudur? Eğer Kandil konusunda bir müttefikten destek alabiliyorsak bugüne kadar neden bu destek alınmadı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: