CHP'li Genç'in Genel Kurul’daki Mursi Benzetmesi Tansiyonu Yükseltti

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Meclis Genel Kurulu’ndaki "Siz zannediyor musunuz ki Tayyip Erdoğan, senin...

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in Meclis Genel Kurulu’ndaki "Siz zannediyor musunuz ki Tayyip Erdoğan, senin o aldığın 5 bin polis seni yarına koruyacak. İşte, gördünüz Mursi ne duruma geldi? Onun da çevresinde çok polis vardı." sözleri, AK Partili milletvekillerinden tepki gördü. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "Sayın Genç, darbe çığrıştırıcılığı mı yapıyorsun? Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden darbe çığrıştırıcılığı yapmak yakışıyor mu?" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam Torba Kanun görüşmeleri sırasında söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in sözleri tansiyonu yükseltti. CHP’nin 478 sıra sayılı Yasa Teklifi'nin 1. maddesi ile ilgili verdiği önerge üzerine söz alan Tunceli Milletvekili Kamer Genç, konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Meclis tutanaklarına yansıyan ifadeleri ile Genç, "Bir defa AKP'nin bir Genel Başkanı var kavgacı, adeta, her memlekette isyan çıkarmaya çalışıyor. Diyor ki: ‘CHP'nin başında celladına yaranmak isteyen, her türlü çirkinliği meşru gören birisi var.’ Bu cellat kim arkadaşlar ya? Zaman zaman burada bize de bağırıyorlar ‘Sen celladına âşıksın.’ Kimdir cellat ya, bir söyleyin. Namuslu ve şerefli insan, kimdir, bu celladı söyler. Cellat dedikleri kişi şu: Atatürk'e cellat diyorlar. Önce sarhoş, şimdi cellat diyorlar. Efendim, kimdir yani?” dedi. Bu sözler üzerine AK Parti grubu sıralarından tepki sesleri yükseldi.

Reklam
Reklam

GENÇ'İN İFADELERİ

TBMM’de konuşulan konuların halktan gizlendiğini ileri süren Genç, "Bu gizlilikle nereye gidebilirsiniz, hakaretlerle, insanlara saldırmakla? Siz zannediyor musunuz ki Tayyip Erdoğan, senin o aldığın 5 bin polis seni yarına koruyacak. İşte, gördünüz Mursi ne duruma geldi? Onun da çevresinde çok polis vardı." ifadesini kulandı. Genç’in bu sözleri de AK Parti sıralarından tepkiye neden oldu. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, “Sen de mi darbecisin.” diyerek laf attı. Genç, "Dolayısıyla hiçbiriniz kendinize güvenmeyin. Bakın, bu memlekette sizin aklınızın ermediği gerçekler var. Bu gerçeklere karşı…” diyerek sözlerine devam etti. Genç’in bu sözleri üzerine Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, "Sayın Genç, darbe çığrıştırıcılığı mı yapıyorsun? Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden darbe çığrıştırıcılığı yapmak yakışıyor mu?" şeklinde konuştu. Darbeci olmadığını söyleyen Genç, AK Parti sıralarından gelen tepkiye, "Ben darbeci marbeci değilim. Darbeyi yapan sizsiniz. Siz bu memleketin iradesine karşısınız." diyerek cevap verdi. Kamer Genç’ni sözlerini tamamlamasının ardından CHP sıralarından alkış sesleri yükseldi.

Reklam
Reklam

"CHP İÇERİSİNE YAKIŞMIYOR"

Genç’in sözlerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Darbe çağrışımını yaptırıp, darbe yolu göstermeye çalışan bir milletvekili Türkiye Cumhuriyetini kuran bir parti olduğu iddia edilen CHP içerisine yakışmıyor." dedi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise "Grubumuza mensup milletvekilinin bugün Mısır'da yaşanan olaylardan sonra bir Mursi benzetmesi yapması örtüşmemiştir. Türkiye'de bundan sonra hiçbir zaman ama hiçbir zaman darbe olmayacaktır." diye konuştu. Altay’ın bu sözleri üzerine AK Parti sıralarından alkış sesleri yükseldi.

"Ama size şunu da hatırlatırım: Siz ‘Kanlı mı olacak, kansız mı olacak?’ geleneğinden geliyorsunuz, bunu da unutmayın." diyen Altay’a cevap veren Elitaş, "Sayın Altay'dan ben aslında bunları duymaktan memnun oluyorum ama darbeye kimin karşı olup olmadığını, burada kimin darbeci olup olmadığını iyi konuşmak, bağırarak ifade etmek değil, geçmişte kimin ne söylediği kayıtlarda mevcuttur." ifadesini kulandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz