Chp'li Gençlerden Anlamlı Kıyafet

CHP Gençlik Kolları Didim İlçe Teşkilatı üyeleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin...

CHP Gençlik Kolları Didim İlçe Teşkilatı üyeleri, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü etkinliklerine o dönem kullanılan askeri giysi ve aletlerle katılarak, Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi.

CHP ilçe binası önünden toplanan CHP’liler, etkinliğin yapılacağı Belediye Parkında yürüyerek geldi. Yürüyüşün en önünde yer alan CHP’li gençler, o dönem Türk askerinin giydiği kıyafetlerle yürüdü. Kızlar ise yöresel giysiler yanı sıra ellerinde aldıkları tarla aletleri ile yürüyüşte yer aldı. Yürüyüş yapılacağı alan gelindiğinde ise CHP’li Gençler Çanakkale Türküsünü seslendirdi. Yürüyüşe CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, CHP’li İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Reklam
Reklam

Etkinlikte konuşan CHP İlçe Başkanı Aydın, “Türk halkının tek vücut Anadolu’yu sahiplendiğinin en büyük göstergesi olan Çanakkale Zaferi, yüz binlerle ifade edilen şehitlerimizin hatırası ve manevi mirasıyla ulusumuzun geleceğe güven ve huzurla bakmasına da ışık tutmaya devam ediyor. Bu nedenle bugün, yani Çanakkale Savaşlarının 98. Yıl dönümü ve Şehitler Günü, din dil, ırk, inanç farkı gözetmeksizin canı ve kanı pahasına topraklarını savunan şehitlerimizin, gazilerimizin saygıyla, sevgiyle, minnetle anıldığı kutsal bir gündür. Cumhuriyetimizin önsözü olan Çanakkale Zaferi bizlere, yani Anadolu halklarına Ulus olma yolunda özgüven, irade ve inanç aşılamıştır. Yalnızca Anadolu’yu uluslaştırmamış Anzak olarak adlandırılan Yeni Zelanda ve Avustralya’dan İngiltere’ye uzanan geniş bir coğrafyadaki etkileriyle insanlık tarihinde de büyük bir yer tutmakta ve anlam taşımaktadır. Bizi biz yapan değerlerin örselendiği bu günlerde, Çanakkale bizlere çok şey anlatıyor ve hissettiriyor. Fakat çelenk törenlerini de içeren bir arada tek ses tek yürek olmamız gereken sembolik anlamı büyük etkinliklerde bile artık yaralar aldığımız, gerekli duruşu gösteremediğimiz bir gerçektir. Bu anlamlı günü siyasi sözlerle gölgelemek yakışıksız olacaktır. Fakat bizler Didim’de, ulusumuz tüm Anadolu’da her şeyin farkındadır ve aynı zamanda Çanakkale ruhunun manevi mirasının bekçileri olmaya da içtenlikli bir iradeyle devam etmektedir. Bu yeterli bir yanıttır sanıyorum.Emperyalist bir işgal hevesine, yurtseverlik ve cesaretle verilmiş anlamlı bir yanıt olan Çanakkale Zaferi’ne imzasını atan Mehmetçik, Kurtuluş Savaşımız’ın önsözünü 1. Dünya Savaşı sonrasında Ulusal Kurtuluş Savaşımızla eşsiz bir destan olarak tamamlamıştır. Tarihin her döneminde böylesi destanlara imza atmış, kahramanlığın, yurt ve ulus sevgisinin değişmez ocağı olmuş Türk Ordusu, ulusumuzun gönlünde her zaman ayrıcalıklı bir yere sahip olmuştur" dedi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin sabah yapılan törenlerde CHP’nin neden çelenk koymadığına ilişkin sorusuna yanıt veren Aydın, “Bizler bugün saat 14:00 için emniyetten izin aldık. Ben de zaten sabah tören deydim. Bilmeyerek yaptığımız bir durum değil, biz bu saatte koymak için izin aldık ama diğer partilerin koyacağını düşünmedik” diyerek sabah yapılan çelenk koyma törenine bilerek katılmadıklarını söyledi.

CHP Didim İlçe Teşkilatı, daha sonra Merkez Cami önünde şehitler için lokma hayrında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: