Chp'li Gençlerden 'dalton Kardeşler' Pankartı

İZMİR, CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin 17-25 Aralık tarihlerini Yolsuzluk Haftası ilan etmesinin ardından CHP Balçova Gençlik Kolları eylemlerine bir

İZMİR, CHP Gençlik Kolları Genel Merkezi'nin 17-25 Aralık tarihlerini Yolsuzluk Haftası ilan etmesinin ardından CHP Balçova Gençlik Kolları eylemlerine bir yenisini daha ekleyerek, çizgi film karakteri Red-Kit ve Daltonların karikatürlerinin bulunduğu üç pankartı Balçova'nın çeşitli semtlerine astı. Red Kit'in tutuklanıp götürülmesi, Dalton kardeşlerin de arkasından bakmasının karikatürü yer alan pankartın üzerine 'Geleceğe umutla bakacağımız bir yıl dileğiyle hoş geldin yeni yıl' yazıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Balçova Gençlik Kolu Başkanı Korcan Uçman, “Hırsızlık ve yolsuzlukla mücadele etmenin suç sayıldığı bir dönemden geçiyoruz. Dört bakanın bulunduğu ilk pankartımızı ilçe binamıza astığımızda 2 saat içinde mahkeme kararı ile polis kaldırdı. Saatler sonrasında astığımız sadece maskelerin bulunduğu ikinci pankartımızın da polis mahkeme kararı olmadan kaldırılmasını talep etti. Mahkeme kararı isteyince 'Savcının suç unsuru bulamadığını' belirttiler" dedi.
Son olarak yılbaşı temalı pankartı ilçenin çeşitli yerlerine astıklarını anlatan Uçman, "2014 yılında masumların suçsuz yere cezalandırıldığı, maden ocaklarında çalışan emekçilerimizin, 16 yaşındaki Berkin kardeşimizin hayatını kaybetmesi ve sayısız acılar yaşadığımız bir yıl geçirdik. 2015 yılı genel seçimler sonrasında CHP iktidarında herkesin eşit haklarda, halkın emeği olan paralar sıfırlanmadan, geleceğe umutla bakacağımız bir yıl olacağının teminatını veriyoruz. Biz bu konuda haklı olduğumuzu biliyoruz. Onlar unutturmak istedikçe biz unutturmayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: