CHP’li Gök, Mamak Cengizhan Mahallesi'ndeki heyelanı Meclis'e taşıdı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Mamak Cengizhan Mahallesi 868. Sokakta son üç yılda üç binanın heyelan nedeniyle kaydığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Mamak Cengizhan Mahallesi 868. Sokakta son üç yılda üç binanın heyelan nedeniyle kaydığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı

Gök, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"İstinat duvarı kayan (5) numaralı binanın 2 yıl önce de heyelan nedeniyle boşaltıldığı doğru mudur? Doğru ise, 2 yıl önce boşaltılan bu binada ne gibi iyileştirme işlemi yapılmıştır? Apartman sakinleri boşaltılma işleminden ne kadar zaman sonra apartmana yeniden yerleştirilmişlerdir? Zemini kayan (3) numaralı Can apartmanın durumu ortada iken (5) ve (7) numaralı apartmanlara kim, hangi gerekçe ile inşaat yapım izni vermiştir?

Reklam
Reklam

Mamak Belediye Başkanına ait olduğu iddia edilen açıklamada, yıkımların ardından bölgede yapılacak jeolojik etütlerin yanı sıra jeofizik taramanın da yapılacağı, yapılacak etütlerin ve taramaların ardından bölgenin imara kapatılıp kapatılmayacağına karar verileceği belirtilmiş olduğuna göre; bölgenin imara açılıp açılmayacağı sorusuna sağlıklı karar verebilmek için gereken jeolojik etütler ve jeofizik taramalar kayan binalara inşaat izni verilmeden önce niçin yapılmamıştır?

Sorumluların araştırılarak ortaya çıkarılması için bir çalışma başlatacak mısınız?" (ANKA)