Chp’li Güler’in Sözleri

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in ‘Türk ulusuyla, Kürt...

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in ‘Türk ulusuyla, Kürt milliyeti eşit olamaz’ sözlerini eleştirerek, “Sayın Güler'in dünkü yaklaşımı, bölücü, dibine kadar ırkçı, ulusalcı, faşist bir yaklaşımdır” dedi.

Metiner, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, anadilde savunma hakkı ile ilgili tasarının dünkü görüşmelerinde söylediği ‘Türk ulusuyla, Kürt milliyeti eşit olamaz’ sözlerine tepki gösterdi. Metiner, Güler'in ırkçı, ulusalcı zihniyetini açığa vuran bir konuşma yaptığını belirterek, bu sözün CHP'nin tek parti dönemini hatırlattığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyan bir Kürt milletvekili olarak Güler'i şiddetle kınadığını kaydeden Metiner, “Sayın Güler'in dünkü yaklaşımı, bölücü, dibine kadar ırkçı, ulusalcı, faşist bir yaklaşımdır. CHP'nin ideolojik genleri bir kez daha karşımıza ürkütücü biçimde çıkmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Güler'in konuşmasının MHP milletvekilleri tarafından da alkışlandığını belirten Metiner, “CHP ulusalcılığıyla MHP milliyetçiliğinin aynı potada nasıl birleştiğini dün gördük” dedi.

“AK PARTİ'NİN KAPISI FIRAT'A AÇIK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in dünkü TBMM Genel Kurulu oturumuna katılmamasını dikkat çekici bulduğunu belirten Metiner, Tanrıkulu'nun Güler'e ne tepki vereceğini de merak ettiğini söyledi. Metiner, CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın da bu rahatsızlığından haberdar olduğunu ifade ederek, “AK Parti'nin kapıları Fırat'a sonuna kadar açıktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: