CHP’li Güneş: TDK ve TTK Atatürk’ün vasiyetine uygun korunmalı

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, “Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu...

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, “Türk Dil Kurumu (TDK) ve Türk Tarih Kurumu (TTK)’nun özü Atatürk’ün vasiyetine uygun biçimde korunmalı.” dedi.
CHP Milletvekili Hurşit Güneş, yaptığı yazılı açıklamada basında Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’nun statülerinin değişeceği yönünde haberler yer aldığını hatırlattı.
Her iki kurumun 1983’teki askeri dönemin bu kurumları devletleştirmesine kadar hukuken dernek niteliğinde olduğunu ifade eden Güneş, “Askeri darbe yönetimi devletleştirilmelerle Atatürk’ün vasiyetnamesi açıkça çiğnenmiş, üstelik her iki kurumun da nemalandırılmasında sorun çıkarmıştır. Şimdi yeniden bu kurumların özerkliğinin sağlanması gerekirken, hükümetin bu kurumları büsbütün mali destekten yoksun bırakılacak biçimde statülerini değiştirmesi çok yanlıştır. Bunu anlamak mümkün değildir. Biran önce bu girişimden geri dönülmesi ve her iki kurumun özerkliğinin sağlanması gereklidir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz