CHP'li Hamzaçebi: Kürtaj Konusu Kadınlara Bırakılmalı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kürtaj konusunu kadınların tartışması gerektiğini belirterek, bu konunun kadınlara bırakılması...

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kürtaj konusunu kadınların tartışması gerektiğini belirterek, bu konunun kadınlara bırakılması gerektiğini kaydetti.

Meclis'te 2B kanunu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, kürtaj tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Hamzaçebi, "Hiçbir kadın isteyerek kürtaj yaptırmıyordur. Elbette nedenleri vardır. Bırakın kürtaj konusunu kadınlar tartışsın. Hiçbir kadına sorulmuyor. Bu konu kadınlara bırakılmalıdır. Bakalım onlar ne diyor?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

2B kanunu ile uygulamada sorunlar yaşandığını öne sürdü. 2B Kanunu'nun Genel Kurul'da görüşüldüğü sırada satış fiyatının ne olacağı konusunda AK Parti ile görüş farklılıklarının bulunduğunu ifade eden Hamzaçebi, "2B Kanunu görüşülürken hükümetle uygulamaya ilişkin görüş ayrılıklarımız vardı. Hükümet yatırım amaçlı ya da değil, ayırım yapmaksızın arazilerin rayiç bedelin yüzde 70'ini esas alacak şekilde düzenleme yaptı. Bugün İstanbul'daki rakamlar, haklılığımızı ortaya koydu. İmar durumu ve konumu gelişim alanında olmayan, çıkmaz sokaktaki 138 metrekarelik bir arazi için belirlenen bedel 58 milyon lira. Bu rakamı ödeme olanağı olmayan vatandaşa bu bedelle satılmak isteniyor. Hükümete önerim, bir an önce satış bedellerini yeniden belirlesinler ve yasada ilgili düzenlemeyi yapsınlar. Bu konuda AKP ile birlikte bir çözüm bulabiliriz." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz