CHP'li Hamzaçebi'den vergi artışlarına eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, ÖTV'de yapılan artışları eleştirdi. Bu artışların...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, ÖTV'de yapılan artışları eleştirdi. Bu artışların bütçe ihtiyaçlarından değil cari açıktan kaynaklandığını öne süren Hamzaçebi, ekonomik programın değişmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis'te vergi artışlarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, vergi artışlarının gerekçesinin bütçe ihtiyaçları ile ilgisi olmadığını belirtti. Vergi artışlarının cari açığa karşı önlem olarak düşünüldüğünü ifade eden Hamzaçebi, uygulanmakta olan ekonomik programın değiştirilmesi gerektiğine işaret etti. Bu programın Türkiye'yi istikrarlı büyüme ortamına taşımaktan uzak olduğunu savunan Hamzaçebi, "Bu programın varsayımı, Türkiye'ye sıcak para girişidir. Bu varsayım aksadığı anda büyüme tökezlenir. Türkiye'nin takati kesilmektedir, şimdi bunu yaşıyoruz. Hükümetin bugün getirdiği vergi önlemleri çözüm değildir. Türkiye'nin tasarruf oranları düşüktür. İç tasarrufları artıran bir politika izlenmelidir. İkinci olarak Türkiye sanayileşme stratejisini değiştirmek zorundadır. Bu politika değişmediği sürece Türkiye sürekli olarak kendi krizini yaşayacak." dedi.

Reklam
Reklam

Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevaplayan Hamzaçebi, içtüzükte başörtüsü ile ilgili bir yasak olmadığına ilişkin açıklamaları suni gündem oluşturma gayretleri olarak değerlendirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz