CHP’li Havva Ongunsel, Sivas’ı unutmadı

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkan Adayı Havva Ongunsel, "Sivas'ı üzüntü ve nefretle andıklarını" bildirdi.

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkan Adayı Havva Ongunsel, Sivas olaylarının 19'uncu yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, ''Sivas'ta 2 Temmuz 1993 yılında yaşanan ve 37 aydının yaşamını yitirdiği katliamı her yıl olduğu gibi yine üzüntü ve nefretle andıklarını'' bildirdi.

Kadın Kolları Başkan Adayı Ongunsel, 19 yıl önce Sivas Katliamı'nı gerçekleştirenlerin "Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta yıkacağız" sloganı attıklarını hatırlatarak, "Bu acı günü "Cumhuriyeti Sivas'ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız' sloganıyla anıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkan Adayı Havva Ongunsel, 2 Temmuz Sivas Katliamı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Sivas Katliamı'nın üzerinden 19 yıl geçmesine karşın, katliamın üzerindeki sis perdesi tam olarak kaldırılmadığını ifade eden Ongunsel, "Ülkemizde Sivas Katliamı'nı yaratan koşulların henüz ortadan kalkmaması, Sivas olaylarından gerekli dersin çıkarılamadığını göstermektedir. Türkiye'de hala inanç ve etnik ayrımcılık yapılarak halkımız kamplara bölünmeye çalışılmakta, Cumhuriyet'in temel niteliklerine saldırılar sürmekte, ulus devlet ve üniter yapı yok edilmek istenmektedir. Emperyalizm, yurttaşı ümmet yapma, dini siyasete alet etme çabalarını olanca hızıyla, yerli işbirlikçiler ile sürdürmektedir" dedi.

Ongunsel,''Maalesef henüz Sivas katliamını yaratan koşullar da ortadan kalkmamıştır. Sivas olaylarından gerekli dersin çıkarılamadığı ortadadır. Türkiye’de hala inanç ve köken ayrımcılığı yapılarak, yeni azınlıklar yaratılarak halk kamplara bölünmeye çalışılmaktadır. Cumhuriyet’in temel niteliklerine saldırılar sürmekte, ulusu ümmet yapma, dini siyasete alet etme çabaları devam etmektedir.

Reklam
Reklam

Bütün bu olanlar, yaşananlar yetmiyormuş gibi hukuksal süreç de adaleti tecelli ettirememiştir. Yargının, firari sanıklarla ilgili olarak verdiği zaman aşımı kararı hukuksal açıdan Türkiye için tam bir utanç belgesi olmuştur. Ellerini kollarını sallaya sallaya gezen katiller, AKP’nin güdümündeki devlet eliyle ödüllendirilmiştir. Unutulmamalıdır ki, insanlığa karşı işlenmiş suçlarda zamanaşımı olmaz.

Ülkemizde insan onurunun, insan yaşamının değeri olmalıdır. Türkiye insan haklarında öncü bir ülke olsun diye mücadele etmekteyiz, etmeye de devam edeceğiz. Acılar zamanaşımına uğratılabilir mi? İnsanlığa karşı işlenen suçlar zamanaşımı zırhıyla korunabilir mi?

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kollari Başkanliğına aday olan biri olarak şunu ifade ediyorum; Cumhuriyetin kazanımları ve ulusun bütünlüğü için tehdit oluşturan gerici girişimler, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.''dedi.

Başkan adayı Ongunsel, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Cumhuriyet kadınları olarak diyoruz ki, Cumhuriyet'in kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnik ayrımcılıklar, Türk ulusunun duyarlılığı sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Türk ulusu, kendisine bırakılan emanete sonsuza kadar sahip çıkacak, bu güzel coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecektir. Mutlaka bunun koşullarını yaratacaktır. Aydınlarımızı yakanların ağzından "Cumhuriyet Sivas'ta kuruldu, Sivas'ta Yıkacağız' sloganının çıkması bir tesadüf değildi. İşte bu nedenle Cumhuriyet Halk Parti'sinin ve Cumhuriyetin emekçi kadınları olarak, Atatürk'e ve Cumhuriyet devrimlerine saldıranlara inat, Atatürk'e ve Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmanın inancı ve azmiyle, bu acı günü "Cumhuriyeti Sivas'ta Kurduk, Sonsuza Kadar Yaşatacağız' sloganıyla anıyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: