Chp’li İl Genel Meclis Üyelerinden Bütçe Açıklaması

CHP Didim İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve M. Cahit Kaya, Aydın İl Genel...

CHP Didim İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Yavuz ve M. Cahit Kaya, Aydın İl Genel Meclisi'nin 2013 yılı bütçesinden Didim’e ayrılan ödenekle ilgili değerlendirmede bulundu.

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve Didim İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz ile İl Genel Meclisi Kültür, Turizm Tanıtma ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Didim İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya Aydın İl Genel Meclisinin 2013 yılı bütçesi ve Didim’e ayrılan ödenekle ilgili basın toplantısı düzenledi. Bugün parti binasında düzenlenen basın toplantısında CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ile Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve İlçe yöneticileri katıldı.

Reklam
Reklam

Basın toplantısının açılışında konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, CHP Didim İl Genel Meclis üyelerinin 2013 yılı bütçesi ve Didim’e ayrılan ödenek konusuyla ilgili toplantının düzenlendiğini kaydetti. Toplantıda ilk konuşan İl Genel Meclisi Kültür, Turizm Tanıtma ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı ve Didim İl Genel Meclis Üyesi M. Cahit Kaya Kasım ayında yapılan toplantılar neticesinde bütçenin belirlendiğini kaydederek 2013 yılının bütçesinin 165 Milyon TL olduğunu söyledi.

“YAPILACAK YATIRIM VE HİZMETLER”

Didim’e ve köylerine yapılacak olan yatırım ve hizmetlere ilişkin bilgiler veren Kaya şunları kaydetti; “Didim’e yapılacakları 10 kalemde sıralarsak her konuda ödenek ayrıldı. Tarımsal amaçlı sulama için elektrik konusunda yatırımlar düşünülüyor. Söke Ovasında bu çalışmalar yapılıyor. Bunun için ödenek aktarıldı. Akköy’de içme suyu isale hattı ve depolama bakımı için ödenek ayrıldı. Yine İmar ve Kentsel Müdürlüğü bünyesinde Akköy’de çocuk parkı, Düğün salonun ve çok amaçlı salon, Denizköy’de düğü salonu ve park, Yalıköy’e çocuk parkı, Balat’a Pazar yeri örtü kaplama ve Batıköy’de köy konağının çatısı için ödenek aktarıldı. Bunun dışında Didim Devlet Hastanemize tomografi cihazı alımı için, Balat ve Akyeniköy arasındaki 5 km’lik yolun yapımı için, Yalıköy’deki 1 km’lik yolun asfaltlanması için, Yalıköy, Denizköy, Akköy, Cumhuriyet ve Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim okullarının onarımları için, Akbük Cemal Ergenekon Ortaokulu ve Akköy’e 20x40 ebadında sentetik kaplama halı saha için, Akbük Cemal Ergenekon Ortaokulu ile Gazi İlköğretim okullarına Masa tenisi alımı için ödenek aktarıldı. Ayrıca Köy yardımları kapsamında (parke taşı) için ödenek ayrıldı. Bunun aynı sıra İlçemize 24 derslikli bir okulun yapılması için iz bedeli belirlendi. Bu okulun adının Kubilay İlköğretim Okulu olması noktasında girişimimiz oldu. İz bedeli hazır şekilde onaylandı. Didim’e yapılacak bu yatırımlar ve hizmetler için ödenecek miktarı Hasan Bey aktaracak. Bizler Didim’e bütçeden ayrılan payı aktarılması ve yapılması noktasında en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Reklam
Reklam

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Didim İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yavuz ise geçen yıl 94 Milyon TL olan Aydın İl Genel Meclis bütçesinin bu yıl %100’e yakın artış kaydederek 165 Milyon TL olarak belirlendiğini belirterek “Büyükşehir yasası kabul edilirse, bu bizim son bütçemiz olacak. Bütçeyi en iyi şekilde hazırlamaya çalıştık. Köy yardımlarını %50 oranında arttırdık. Nedeni ise Büyükşehir’e giden süreçte köylerimizde sıkıntıların olmamasını istedik. Köylere 15 Milyon TL’lik bir pay ayırdık.”dedi.

“ASLAN PAYI DİDİM’İN..”

Bütçenin yüzde 80 yatırımlara ayırdıklarını kaydeden Yavuz İl Özel İdare bünyesinden ödenek ayrılan bazı birimlerle ilgili örnekler vererek, “Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 32 milyon, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü 14 milyon, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü 11 milyon, Özel İdare İşletme Müdürlüğü 11,5 milyon, Milli Eğitim Müdürlüğü 21 milyon 650 bin TL, Öz Mali Hizmetler Müdürlüğü 25 milyon TL ödenek ayrıldı” dedi.

Yavuz Didim’e ise 620 bin 400 TL ödenek ayrıldığını belirterek “Akyeniköy ve Akköy’deki elektrik yatırımı için 500 Bin TL, Hastana tomografi cihazı için 350 Bin TL, Köy yardımları için 240 Bin TL, Parke taşı için 165 Bin TL, Akköy’ e 15 Bin TL, DİTAB’a 153 Bin TL, olmak üzere Didim’e 2 Milyon TL üzerinde nakit akışı olacak” dedi.

Reklam
Reklam

Yavuz İl Genel Meclisi olarak son görevlerini de yaptıklarını belirterek Aydın’a iz bırakarak görevlerini tamamlamak istediklerini sözlerine ekledi.

AK Parti Grubunun bütçe için ret oyu verip vermediklerini ilişkin sorulan Hasan Yavuz “Bütçe’de AKP grubu ret oyu verdi. Bütçede CHP ve MHP grupları toplam 34 evet oyu verirken 7 ret oyu verildi. 20 AKP’li den 13’ü oy kullanmadı. Katılanlar ya ret oyu verdi, ya da toplantıya katılmadı. Bu bütçe CHP ve MHP koalisyonuyla meclisten geçti. Bu yapılacak yatırımların hepsinde bizlerin imzası var. Onlar da evet deselerdi oy birliğiyle geçecekti ama olmadı. Yarın çıkıp ta biz bunu yaptık, diyemezler. Sizler bu bütçe yapılırken evet demediniz. AKP’li İl Genel Meclis Üyesi arkadaşımız Abdurrahim Öztürk ise sadece Didim bütçesine evet dedi. Bunun dışında kalem kalem hazırlanan bütçeye hayır” diye cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: