Chp’li İnce: "ben Chp'de Ev Sahibiyim. Kendini Misafir Hisseden Varsa Onlar İstifa Etsin"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP'den istifa edeceği iddialarına,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP'den istifa edeceği iddialarına, "Ben CHP'de ev sahibiyim. Kendisini misafir hisseden varsa onlar istifa etsin" dedi.

İnce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonu ve kendi adının da geçtiği ulusalcı kanadın istifa edeceği yönündeki iddiaları değerlendirdi.

Yalova'da esnaf ziyaretlerinde bulunan İnce, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonla 10 belediye çalışanının gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, "AK Parti, CHP'li belediyeleri önce sandıkta almak istiyor. Sandıkta alamazsa savcı ile almak istiyor. Soruşturma ve müfettişle almak istiyor. Onunla da alamazsa kanun çıkartıyor. Mahalleleri o ilçeden alıp diğer ilçeye bağlıyor. Böyle almaya çalışıyor. Bu, seçim öncesinde yapılan klasik itibarsızlaştırma çalışmasıdır. AK Parti'nin bütün belediyeleri yolsuzluk içerisinde. AK Parti'nin hiçbir belediyesine müfettiş gitmiyor. Ama ne yazık ki bunlar hep CHP'li belediyelerde oluyor. Bu, AK Parti'nin belediyeleri ne pahasına olursa olsun almak için uydurduğu senaryolardan birisi" dedi.

Reklam
Reklam

CHP ile ilgili gündemdeki diğer bir konu olan ulusalcı kanadın partiden istifa edeceği söylentilerini de değerlendiren İnce, "Ulusalcı kanadın istifa edeceği yönündeki haberi yapan gazeteciye şunu soruyorum; sen kimsin ve neye dayanarak bunu yapıyorsun? İstifa edeceği iddia edilen vekiller arasında benim de ismim var. Bütün Yalova şahittir. Bu parti 1999 yılında baraja takıldığında ben bu partinin il başkanıydım. O yıl 23 Nisan töreninde partide adam bulamadığımız için Atatürk Anıtı’na tek başıma çelenk koydum ben. Ben CHP'de misafir değilim. Ben CHP'nin ev sahibiyim. Parti içerisinde bazı konulardan rahatsızım, doğru. Ama bunları medyayla konuşmam. MYK'da, Parti Meclisi’nde yeri geldiğinde konuşurum. Benim partiden istifa edeceğim iddiası palavradır. Ben CHP'de ev sahibiyim. Kendisini bu partide misafir hissedenler varsa gidip onlar istifa etsin" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz