Chp’li İnce’den Büyükanıt’a Sert Eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı, “E-muhtırayı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı, “E-muhtırayı verdin, AK Parti’nin oyunu artırdın, zırhlı aracı kaptın. Bir de üstüne madalya aldın. AK Parti’ye büyük hizmetleri oldu Büyükanıt Paşa’nın” sözleriyle eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Çorum Merkez İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği İnce, konuşmasında eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ı eleştirdi. 27 Nisan e-muhtırası ile ilgili de açıklamalarda bulunan İnce, “Bu e-muhtıra olayı var biliyorsunuz? Gece yarısı saat 23.20’de Genelkurmay sitesine konan bir muhtıra var. Nisan ayında oldu. Seçimler Temmuz’da. O günlerde ne söylediler, ‘Askerler bize muhtıra verdi, biz mağduruz, oyunu bize ver’. Bunu söylediler mi? Evet. Büyükanıt diyor ki şimdi, o muhtıra değildi. Başbakan ne diyor? O da muhtıra değildi diyor. 21 Temmuz 2007’de Abdullah Gül, ‘E-muhtıra oyumuzu artırdı’, 12 Kasım 2008’de Bülent Arınç ‘Oyumuzun yüzde 15’i e-muhtıradan’ diyor. Yani diyorlar ki, ‘Bu askerler 27 Nisan’da e-muhtırayı vererek bizi mağdur yaptılar, bizi iktidar yaptılar’ diyorlar. Evet aynen öyle. Dolmabahçe’de gizli gizli görüştün. E-muhtırayı verdin, AK Parti’nin oyunu artırdın, zırhlı aracı kaptın. Bir de üstüne madalya aldın. AK Parti’ye büyük hizmetleri oldu Büyükanıt Paşa’nın” dedi.

Reklam
Reklam

Bu ülkede darbe olduğunda ve askerlerin yönetime geldiğinde işkenceyi kendilerinin gördüğünü söyleyen İnce, o dönem solcuların eziyet gördüğünü, 650 bin kişinin gözaltına alındığını, CHP’nin kapatıldığını belirtti. Türkiye’ye başkanlık sistemi gibi büyük bir bela daha getirilmek istendiğini de söyleyen İnce, “Önemli olan Türkiye’de parlamenter demokrasinin gelişmesi. Önemli olan milletvekillerinin Türkiye’de güçlü hale gelmesi. Milletvekilleri şu anda Türkiye’de güçlü değildir. Milletvekilleri şu anda genel başkanlarının emir eri konumunda. Bu böyledir. Türkiye’de siyaset ne yazık ki böyledir. Yasamayı güçlendirirsek, milletvekili gücünü genel başkandan değil de halktan alırsa o zaman sorun çözülür. Türkiye’nin adam gibi siyasi partiler yasasına ihtiyacı var. Birinci konu bu. Başkanlıkta ne istendi de olmadı, zaten sultansın” diye konuştu.

Açlık grevlerine de değinen İnce, “Açlık grevleri var. Bir insanın kendini ölüme yatırması, yaşamını feda etmesi zor bir şeydir. Burada devlet olarak tahrik etmemek lazım. Başbakanın üslubu tahrik eder nitelikte. Bu doğru değil. Açlık grevi yapanlara da şunu sormak lazım. Siz bunu niye yapıyorsunuz. Benim siyasi taleplerimi yerime getirmezsen dağa çıkıp seni öldürürüm. Öldüremezsem, hapse girer kendimi öldürürüm diyorsun. Taleplerin her ikisinde ölüm var. Türkiye’nin bu olayları doğru algılaması lazım” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: