Chp’li Kadınlar, Nikahsız Çifti Resmi Nikaha Kavuşturdu

Mersin CHP İl Kadın Kolları ile merkez Mezitli İlçe Kadın Kolları üyeleri, maddi olanaksızlıklar nedeniyle...

Mersin CHP İl Kadın Kolları ile merkez Mezitli İlçe Kadın Kolları üyeleri, maddi olanaksızlıklar nedeniyle 2,5 yıldır nikahsız yaşayan çifti resmi nikaha kavuşturdu.

Geçtiğimiz hafta yapılan genel kurulda CHP İl Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Nevin Zaimoğlu ve ekibi, kongre sonrası ilk etkinliklerinde Mezitli İlçe Kadın Kolları ile birlikte hayırlı bir işe imza attılar. CHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Gülistan Karadaş ve İbrahim Halil Telli, hayatlarını birleştirmeye karar verdiler, ancak maddi imkansızlık nedeniyle resmi nikahlarını kıydıramadılar. 2,5 yıldır birlikte yaşayan ve bu süre içerisinde 1,5 yaşında Rümeysa adında bir kız çocuk sahibi olan çift, ikinci çocuklarını beklerken, CHP Mezitli İlçe Örgütü Üyesi Hamide Oylumlu ve kadın kollarının Davultepe ekibi, Gülistan-İbrahim çiftine nikahlarını kıydırma konusunda destek olmak istediklerini ilettiler. Oylumlu, çiftin teklifi kabul etmesi üzerine nikah masraflarının karşılanabilmesi için CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Zaimoğlu ile Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’dan destek istedi. CHP Mezitli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ali Büyüker ve Mezitli Belediye Başkan Yardımcısı Enver Küçükalıç’ın da katkı sunmasıyla çiftin nikahı 4 Temmuz 2012 günü gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Nikah törenine 1,5 yaşındaki kızlarıyla gelen Gülistan Karadaş-İbrahim Halil Telli çiftinin nikahını, Mezitli Belediyesi Evlendirme Memuru Nursel Gündüz kıyarken, İl Kadın Kolları Başkanı Zaimoğlu, Mezitli İlçe Kadın Kolları Başkanı Afitap Duru ile CHP’li kadınlar da çifti yalnız bırakmadı. Nikah töreninde konuşan Nevin Zaimoğlu, bir kadın ve hukukçu olarak gerçekleştirilen nikahtan mutluluk duyduğunu belirterek, resmi nikahı olmayan çift kalmamasını istediğini söyledi.

Nikah töreninden sonra çifte çeşitli hediyeler veren CHP’li kadınlar, daha sonra çift için bir de eğlence düzenlediler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: