CHP'li kadınlardan imzalı tepki

ANKARA (ANKA)-CHP Kadın ve Gençlik Kolları, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınma kararını protesto etmek için imza kampanyası düzenledi.

CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Nebihe Mani, Merkez Bankası'nın bağımsız Türkiye'nin sembollerinden olduğunu söyledi. Mani, "Bu durum Osmanlı'ya dönüş amacının bir parçasıdır. Atatürk'ün başkenti Ankara'nın içinin boşaltılarak, İstanbul'un başkent yapılması amacının gizli bir parçası" dedi. Merkez Bankası'nın ekonominin yönlendirildiği bir banka olduğunu ifade eden Mani, "Almanya dışında dünyanın hiçbir yerinde merkez bankaları başkentlerin dışında değildir. Biz Atatürk'ün Başkenti'nin içinin boşaltılmasına ve Merkez Bankası'nın Başkent'ten koparılmasına karşı çıkıyoruz ve bu projeden hemen vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

-TÜRBAN YASAĞI KALKARSA ÜNİVERSİTELERİ KARA ÇARŞAFLAR, CÜBBELER DOLDURUR-
Türban yasağının kaldırılmasına da değinen CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Nebihe Mani, "Bu durum türbanın ilkokullara kadar inmesine neden olur. Bunun devamı da gelir. Kara çarşaflı, takkeli, cübbeliler üniversiteleri doldurur. Tıpkı Osmanlı'da olduğu gibi" dedi.

24 ilçede eş zamanlı olarak başlatılan imza kampanyası 1 hafta devam edecek. Toplanılan imzalar Meclis Başkanı Köksal Toptan'a iletilecek.(ANKA)