CHP’li Kalkavan: İş Kazalarının Sorumlusu Çalışma Bakanı’dır

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, 2012 Eylül ayı itibariyle iş kazalarında 600 işçinin hayatını kaybettiğini...

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, 2012 Eylül ayı itibariyle iş kazalarında 600 işçinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Sorunun asıl kaynağının üzeri örtülüyor.” dedi. Kalkavan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında iş güvenliğinin hiçe sayıldığını ifade ederek, “İhmaller can almaya, yakınlarını geleceğe, başka hayatları da beraberinde karartmaya devam ediyor. İş kazaları sonucu ölümler ve yaralanmalar hız kesmeden artarak devam ediyor. 2012 eylül ayı itibariyle iş kazalarında yaşamını yitiren işçi sayısı 600 iken, yetkililer her iş kazasında olduğu gibi takdir-i ilahi söylemeleri ile aklı ve bilimi hiçe sayarak sorunun asıl kaynağının üzerini örtmeye devam ediyorlar.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İş kazalarında sorumluluğun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e ait olduğunu dile getiren Kalkavan, “Bakan’a istifa çağrısında bulunuyorum. İstifa etmesinin onurlu bir davranış olduğunu bilmesi gerekir.” ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: