CHP'li Kalkavan: Sorduğum soruların hiçbirine tatminkâr bir açıklama getirilmedi

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı kutlamalarının nerede ve...

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı kutlamalarının nerede ve nasıl yapılacağına ilişkin verdiği önergeye yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, kutlamaların Ankara dışındaki okullarda günün anlam ve önemine uygun bir şekilde öğrencilerin ve velilerin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde kutlanılacağını söyledi. Bakan Dinçer, bununla ilgili valiliklere gönderdiği yazıda başkent ve başkent dışında yapılacak kutlamaların söz konusu yönetmelik çerçevesinde yerine getirilmesini istediklerini kaydetti. Bakan Dinçer’in cevabına tepki gösteren CHP’li Kalkavan, 17475 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği’ne göre Bakan Dinçer’in savunmasını haklı çıkaracak tek bir satıra bile rastlamadığını belirtti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan, "19 Ocak tarihinde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer tarafından cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na verdiğim ve 19 Mayıs törenlerinin iptaliyle ilgili sorular yönelttiğim yazılı soru önergesi nihayet cevaplandırıldı. Fakat tarafıma gönderilen bu cevap metni ne yazık ki sorduğum soruların hiçbirine tatminkâr bir açıklama getirmeyen, AK Parti'nin genel tavrına paralel bir duyarsızlık ve akıl almaz bir şekilde halkın değerlerine karşı umursamaz bir tavır içeriyor. Bu cevap metninde aynı zamanda dikkatimi çeken bir diğer husus ise aceleyle, çalakalem bir şekilde hazırlanmış olan bu metnin dayanaktan yoksun ve yanlışlarla dolu olduğudur." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise önergeye verdiği cevabi yazısında şunları söyledi: "Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 17.03.1981 tarihli ve 2429 sayılı Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkında Kanuna dayalı olarak 01.10.1981 tarihli ve 17475 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir. Valiliklere gönderilen 11.01.2012 tarihli yazıda Başkent ve Başkent dışında yapılacak kutlamaların söz konusu yönetmelik çerçevesinde yerine getirilmesi istenmiştir.Ayrıca Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının günün anlam ve önemine uygun bir şekilde okullarımızda da öğrencilerin ve velilerin katılımı ile büyük bir coşku içerisinde kutlanmasına devam edileceği vurgulanmıştır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: