CHP’li Kaplan, Gaz Bombası Kapsülünü Gazetecilere Gösterdi

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir gaz bombası kapsülünü basın...

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir gaz bombası kapsülünü basın mensuplarına göstererek, polisin Gezi Parkı eylemlerinde orantısız güç kullandığını savundu.

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bir süredir devam eden eylemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Polisin orantısız güç kullandığını iddia eden CHP’li Hilal Kaplan, bir gaz bombası kapsülünü ve olayda çekilmiş bazı fotoğrafları basın mensuplarına gösterdi. Kaplan, kapsülün üzerinde ‘kapalı alanlarda kullanılmaz. Doğrudan insana ateş edilmez. Sadece eğitimden geçmiş deneyimli personel tarafından kullanılır’ ifadelerinin yer aldığını, emniyet güçlerinin ise bunları hiçe sayarak hareket ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

CHP’li Atıcı, orantısız güç kullanımından sorumlu olan kişilerin görevden alınmasını istedi. CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer ise biber gazı kullanımının yasaklanması gerektiğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: