CHP’li Karakaş: Sansür hız kesmeden devam ediyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, 2015 yılının ilk altı ayında doğrudan kültür ve sanata yönelik 65 baskı, yasaklama ve sansür olayının gerçekleştiğini ifade etti.

Karakaş, yazılı açıklamasında CHP Kültür ve Sanat Platformu'nun "Baskı ve Sansür Raporu"nu paylaştı. AK Parti Hükümetinin kültür ve sanat alanına uyguladığı sansür ve baskıların hız kesmeden devam ettiğini belirten Karakaş, 2015 yılının ilk altı ayında doğrudan kültür ve sanata yönelik olarak 65 baskı, yasaklama ve sansür olayı saptandıklarını kaydetti. Karakaş bu dönemde yaşanan olayları şöyle sıraladı:

"6 kez belgesel, sinema filmi ve tiyatro oyununa sansür ve yasak uygulandı. 2 kez sanat kurumlarında usulsüz görevden alma, atama ve zorla istifa olayı meydana geldi. 8 kez Radyo, TV, gazete sansürü ve yasağı konuldu. 17 kez diğer sanat dalları ve edebiyat alanında sansür ve yasaklama olayı yaşandı. 7 kez kültür varlıklarına ve sanat alanlarına saldırı gerçekleşti. 4 olayda hükümetin, sanat ve kültür sübvansiyonları saydam ve hakkaniyetli olmadığı için tartışma konusu oldu. 21 olayda ise kültür ve sanat insanlarına cezalandırma, hedef gösterme ve sözlü saldırı gerçekleşti."

Reklam
Reklam

Bu tablonun sanat alanındaki baskı ve sansürün dayanılmaz boyutlara ulaştığının resmi olduğunu ifade eden Karakaş, özgür ve özerk sanat mücadelesini sürdüreceklerini vurguladı. (ANKA)