CHP'li Kart: AK Parti, CHP'nin Uzlaşma Komisyonu'ndaki Varlığından Rahatsız

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti’nin komisyondaki CHP varlığından rahatsız...

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun CHP’li üyesi Konya Milletvekili Atilla Kart, AK Parti’nin komisyondaki CHP varlığından rahatsız olduğunu iddia etti.

Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada, “AKP, Uzlaşma Komisyonu çalışmalarında CHP’nin varlığından rahatsızdır. Zira AKP’nin; laiklik, Diyanet yapılanması, devlet sırrı, Yargıçların tazminat sorumluluğu, basın özgürlüğü, sendikal hak ve örgütlenmeler, toplantı - gösteri ve yürüyüşleri, iş kazalarındaki tazminat sorumluluğu, Danıştay ve Sayıştay’ın görev ve yetkileri gibi; demokrasinin ve hukukun esasını teşkil eden konularda samimi olmadığını, siyaseten dürüst olmadığını biz ortaya çıkarıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

AK Parti’nin dikta yapılanmasını anayasal düzeyde hayata geçirmek istediğini ileri süren Kart, “AKP’yi biz bloke ediyor, biz engelliyor ve deşifre ediyoruz. Uzlaşma Komisyonu üyesi AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop’un, 30 Aralık tarihli “CHP ayrılsın, işler hızla ilerler…” başlıklı açıklamalarının anlam ve özü budur. Bu güne kadar gerçekleştirilen uygulamalar göz önüne alındığında, yapılan açıklamanın kişisel olmayıp, AKP’nin kurumsal anlayışını ve gerçek amacını yansıttığı anlaşılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin demokrasi ve müzakereye tahammülü olmadığını öne süren Kart, “Bedeli çok ağır da olsa, bu gerçek her geçen gün bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmaktadır. Halkımız, AKP’nin gerçek yüzünü artık görmüş durumdadır. İntikam ve rövanş duygularının ve nefret söyleminin esiri olanların, Türkiye’nin bütünlüğüne ve toplumsal barışına hizmet etmeleri söz konusu olamaz. Bu gerçekleri anlatmaya, AKP’nin antidemokratik uygulamalarını kayda geçirmeye ve sorgulamaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: