CHP'li Kart: AK Parti Masayı Dağıtmaya Çalışıyor

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nu taktik, stratejik bir masa olarak kullandığını, şimdi o masayı dağıtmaya çalıştığını iddia etti.

CHP'li Kart, 'Ergenekon' davasının tutuklu sanıklarından Deniz Yıldırım'la ilgili 2010 yılı Temmuz ve Eylül aylarındaki tahliye talepleri hakkında savcılık makamı tarafından olumlu mütalaa verildiğini, mahkemenin ise söz konusu talepleri reddettiğini anımsattı. Her iki tahliye talebinde de evrak üzerinde, yargılama mercileriyle ilgili olmayan, üçüncü bir kişiye ait olduğu anlaşılan ve el yazısıyla yazılan bir notun ortaya çıktığını belirten Kart, bu notta, ''itirazın reddi-tutukluluğun devamına'' ibarelerinin olduğunu savundu. Kart ayrıca temmuz ve eylül aylarındaki mahkeme üyelerinin de değiştiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

İLLEGAL İLİŞKİLER

Bu notun kime ait olduğunu öğrenmek için soru önergesi sunmalarına rağmen Adalet Bakanlığı'nın ''illegal birtakım ilişkilerin üstünü örtmeye çalıştığını'' ileri süren Kart, ''Her iki süreçteki mahkeme başkanı farklı ancak söz konusu el yazısı aynı kişiye ait. Silivri yargılamalarında savcı ve yargıçlar dışında, kritik aşamalarda karar merci gibi devreye giren gizli bir el var. Bu el, görünmez bir eldir. Ancak Adalet Bakanlığı, karartma ve bilgi kirliliği yaratmaya devam ediyor.'' diye konuştu. Kart, ''görünmez el''in kime ait olduğunun ortaya çıkması için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

ANAYASA İÇİN SAMİMİYET ELEŞTİRİSİ

Gazetecilerin, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin sorularını cevaplayan Atilla Kart, 1 Mayıs itibariyle, temel hak ve özgürlüklerde ciddi uzlaşmanın ortaya çıktığını, çalışmaların hız kazandığını söyledi. Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve sözcülerinin, ''komisyonun ortaya bir üretim çıkaramayacağını, bu nedenle kendi anayasa taslaklarını getireceklerini'' söylediklerini belirtti.

Reklam
Reklam

İktidarın uzlaşmaya dayalı anayasa yapımında baştan beri samimi olmadığını iddia eden Kart, ''AKP, o masayı taktik, stratejik bir masa olarak kullanıyor. AKP, 'Nasıl olsa BDP ile MHP ikinci, üçüncü ayda birbirlerine tahammül edemez, masayı terk eder. Ben de kendi anayasa taslağımı gündeme getiririm' diye düşündü, ama bu oyun planı bozuldu. Şimdi üç aydır ısrarla o masayı dağıtmaya çalışıyorlar. Kendi anayasa taslaklarını 2014'e bırakmadan, 2013'ün Ekim ya da Kasım ayında gündeme getirmeleri kuvvetle muhtemel.'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: