CHP'li Kart: HSYK savcılarla, suç duyurularıyla ilgili bilgi vermiyor

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 4 yolsuzluk dosyasında görevlerini yapmadıkları ve yetkilerini kötüye kullandıkları gerekçesi...

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 4 yolsuzluk dosyasında görevlerini yapmadıkları ve yetkilerini kötüye kullandıkları gerekçesi ile savcılar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, ''HSYK başvurularımız hakkında 'ne yönde bir işlem yaptığına dair' tarafımıza bilgi vermiyor.'' dedi.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, parlamentoda basın toplantısı düzenledi. Kart, başvurularının üzerinden 10 aya yakın süre geçmesine karşın bir yanıt alamadıklarını ifade ederek, ''AK Parti döneminde 'organize tesadüflerin' kurumsal hale geldiğini görüyorsunuz. Suç literatürüne yeni kavramlar kazandıran 'yaratıcı iktidar' anlayışının yeni örneklerini görüyorsunuz.'' diye konuştu.
Kart, başvuru dosyalarında yer alan isimlerin AK Parti yönetim kadroları ile ya da milletvekilleri ile bağlantılarının söz konusu olduğunu iddia ederek, ''Bu savcıları kim denetleyecek? HSYK denetleyecek. Peki, HSYK ne yapıyor? HSYK'nın ne işlem yaptığını halen bilmiyoruz ve öğrenemiyoruz. Halkın vekili, milletin vekili olarak anayasal anlamda 'Türk milleti' adına görev yapan HSYK'dan bilgi ve cevap alamıyorsunuz.'' ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz