CHP'li Kart'tan, Wikileaks iddialarıyla ilgili basın toplantısı

CHP Milletvekili Atilla Kart, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye'den yönetilmediğini, Türkiye'yi yönetenlerin bağımlılık ilişkisi içinde olduklarını iddia...

CHP Milletvekili Atilla Kart, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkiye'den yönetilmediğini, Türkiye'yi yönetenlerin bağımlılık ilişkisi içinde olduklarını iddia etti.
Kart, "Böyle bir tablodan demokrasi çıkmaz, toplumsal barış çıkmaz. Bu tablo, nefret ve ayrışmayı yaratır. İsviçre'deki gizli hesap iddialarını, Uludere katliamındaki suskunluğu, 4 Mayıs Dolmabahçe görüşmesinin anlam ve içeriğini yeniden gözden geçirelim ve sorgulayalım. Sayın Baykal'a ve MHP'ye yönelik kaset komplolarını bu fotoğrafın içinde görebilirsiniz. Bu fotoğrafta, Suriye'ye müdahale konusunda Başbakan'ın 'öncü kuvvet rolünü' üstlenmek konusunda neden bu kadar hevesli olduğunun da cevabını bulabilirsiniz." dedi.
CHP Milletvekili Atilla Kart, Wikileaks belgelerindeki iddialarla ilgili TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, ABD Büyükelçisi'ne; siyasi parti davaları, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmaları, DTP ile ilgili kapatma davası ve Anayasa'nın değişmesi gereken bölümleri hakkında bilgi verdiğini ve muhtelif kaynaklardan bunun doğrulandığını öne süren Kart, "Ortadaki vahim tablo şudur; siyasi iktidarın talep, tavsiye ve telkinleri doğrultusunda istihbari çalışma yapan, yargıçlık görevinin vakar ve sorumluluğuyla bağdaşmayacak şekilde muhbirlik yapan bir Yüksek Mahkeme Başkanı bulunmaktadır." diye konuştu.
Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kart, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasıyla ilgili, "Sorumlu ve duyarlı cumhuriyet savcılarının çoktan yapmaları gereken görevdi. Ancak göstermelik bir süreç söz konusu. Bu kadar bariz bir suç ve kamuoyunun tepkisi üzerine usulen yapılan bir girişimdir. Hakkıyla soruşturma yapılacağı kanaatinde değilim. Asıl oraya gönderen siyasi irade sorgulanmalı." diye ileri sürdü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz