CHP'li Kesimoğlu: Bakan Ergin Silivri'ye Turistik Gezi Düzenledi

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 11 Mayıs'ta gazetecilerle birlikte Silivri'ye...

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 11 Mayıs'ta gazetecilerle birlikte Silivri'ye 'turistik bir gezi' düzenlediğini söyledi. Silivri'de büyük bir zulüm yaşandığını öne süren Kesimoğlu, "Nasıl ki bir gün adalet herkese lazım olursa AKP'ye de lazım olacaktır. Hele Silivri'de adalet yarın herkesten fazla AKP'ye lazım olacaktır." dedi.

Kesimoğlu, Silivri'de bulunan tutuklularla ilgili Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in 11 Mayıs'ta gazetecilerle birlikte Silivri'ye 'turistik bir gezi' düzenlediğini söyleyen Kesimoğlu, "Gazeteciler Silivri izlenimlerini köşelerinde yansıttılar. Ancak bunların içinde "Keşke ben de Silivri'de yatsam" dedirten yorum ve haberler var. Silivri'de yaşananları 12 Eylül dönemindeki deneyimleriyle karşılaştırıp gerçekleri aynen yansıtan basın mensuplarına ise teşekkür ediyorum. 12 Eylül döneminin faşist anlayışını yansıtan bu turistik gezinin ayıbı AKP'nin boynunadır." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Adalet Bakanı'nın düzenlediği geziye kendisinin de katıldığını ifade eden Kesimoğlu, tutuklu milletvekili Mustafa Balbay'ın kendi el yazısıyla verdiği, Silivri'de yaşananlara ilişkin notu basın mensuplarıyla paylaştı. Silivri'de büyük bir zulüm yaşandığını öne süren Kesimoğlu, "Silivri, Adalet Bakanlığı'nın 'malum tutuklulara elinizden gelen her türlü kötü muameleyi yapın, her türlü zorluğu çıkartın' talimatı verdiği bir toplama kampıdır. Nasıl ki bir gün adalet herkese lazım olursa AKP'ye de lazım olacaktır. Hele Silivri'de adalet yarın herkesten fazla AKP'ye lazım olacaktır." tehdidinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: