CHP'li Koç: Başbakan'ı Bu Nazik Dönemde Sağduyuya Davet Ettik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine gönderdiği mektuptaki üslubun çok ağır olduğunu savunarak, bugün verdikleri cevapla Başbakan'ı bu nazik dönemde sağduyuya davet ettiklerini söyledi.

Parti genel merkezinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Haluk Koç, Başbakan'ın mektubuna cevap niteliği taşıyan bugün açıkladığı bildiriyi değerlendirdi.

Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Koç, "CHP hiçbir şey önermiyor sadece muhalefet ediyor." söylemlerine tepki gösterdi. Koç, şöyle devam etti: “CHP hem TBMM’de meşru zeminde tırmanan iç terörü ve sınırlarımızda yaşadığımız çeşitli güvenlik zafiyetlerini, Suriye ile ilgili süreci tartışmak istedi. Biliyorsunuz olumsuz karşılandı. Bir takım demogojik suçlamalarla karşı karşıya kaldı CHP. Oysa dün Milli Güvenlik Kurulu toplandı, gündemi neydi? Tırmanan terör ve Suriye olayları. Bakanlar Kurulu aynı şeyi görüştü. Sayın Meclis başkanı kendi inisiyatifi ile yayınladığını söylediği bir bildiri yayınladı. Bu konularla ilgili çözüm önerilerini bildirdi. Onların söylemine bakacak olursak, her biri terörün reklamını yapıyor."

Reklam
Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a yazdığı mektubu hatırlatan Haluk Koç, meşru bir zeminde toplanılamadığı için böyle bir yolun izlendiğini söyledi. Başbakanın bu mektuba verdiği cevaptaki üslubu eleştiren Koç, üslubun çok ağır olduğunu söyledi.

Koç, “Ben bunu Türkiye kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Anlaşıldığı üzere Sayın Başbakan kullandığı öfke ve hakaret üslubunu bırakmayacak. Ama nazik günlerden geçiyoruz, hiç olmazsa bir süre ertelesin Sayın Başbakan. Yani ahlaki ve insani zaafla malul diyor CHP için. Oysa tablo çok açık, aynada kendisini tarif ediyor, kendini davranışını tarif ediyor. Çünkü Suriye’de barış aramak yerine, demokrasinin yerleşmesi adına diğer süreçleri çalıştırmak yerine maalesef Suriye’deki kardeş kavgasının tarafı olan bir Türkiye algısı yaratıldı. Yani Türkiye, Suriye’deki çatışmanın bir tarafı olarak görülüyor ve değerlendiriliyor. Yani bu süreçte insani ve ahlaki olarak malul olmak AKP’ye ve Başbakan'a uygun bir sıfat olarak geri dönüyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

"CHP OLARAK SURİYE'DE BİR AN ÖNCE BARIŞIN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ"

CHP’nin Suriye konusunda tutumunun çok açık olduğunu belirten Koç, kendilerinin Suriye’de bir an önce barışın sağlanmasını, demokratik kuralların yerleşmesi ve Türkiye’nin güvenliğinin sağlanmasını istediklerini dile getirdi.

BM ve diğer uluslararası telkinlerle değil, kendi ulusal çıkarlarını öne çıkaran bir tavır almasını istediklerini aktaran Koç, "Yani bu nazik dönemde Türkiye’nin dış politikası dışişleri bakanlığı dışarıda bırakılarak, hafızası unutularak AKP genel merkezinde Sayın Başbakan ve egosuna ve yanında hayalleri ile dış politika yürüten Sayın Dışişleri'ne bırakılamayacak kadar önemlidir. Onun için bir ulusal duruş sergilenecekse bu zaaflar karşısında, bu tehditler ve güçler karşısında bunun yeri tüm meşru siyaset kurumlarını bu süreci TBMM’nde tartışmasıyla mümkün olacaktır.” şeklinde konuştu.

Bugün Başbakan'a verdikleri cevabı hatırlatan Koç, Başbakan'ın üslubunun karşısında böyle bir zorunluluk hissettiklerini, bunu da medya ile paylaştıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Başbakan'ın üslubunun öfkeli olduğunu savunan Koç, Başbakan'ı sağduyuya çağıran bir üslupla cevap verdiklerini dile getirdi. Koç, “Şunu söylemek istiyorum, Sayın Başbakan şunu hiç unutmasın, tarih bu şekilde basiretsiz davrananları hiçbir zaman affetmemiştir. Yeri geldiğinde onları basiretsiz olarak yazmıştır.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz